Dzisiaj jest 28 lutego 2020, 06:26


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
Post: 11 sierpnia 2016, 20:33 
Bywalec Nysa/Żuk Service

Rejestracja: 04 sierpnia 2012, 15:13
Posty: 117
Lokalizacja: Gdynia
wiem, że to podstawowe pytanie, ale gdzie w Nysie (1989 wysoka deska) jest włącznik światel mijania, bo ten pierwszy od lewej ma tylko dwa położenia i chyba jest tylko do pozycyjnych?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: 12 sierpnia 2016, 14:03 
Administrator Nysa Service
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 sierpnia 2007, 13:53
Posty: 4872
Lokalizacja: Jelenia Góra/Wrocław
Pojazd: Nysa 522T 1990
to jest właśnie on. pierwsze położenie - pozycje, drugie położenie - mijania. Jak masz coś inaczej - to jest coś nie tak :D

_________________
NYSA- to jest to... ;)
>Pracownia Renowacji Zabytkowych Motocykli< - Najlepsza robota renowacyjna, polecam!


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: 12 sierpnia 2016, 21:30 
Bywalec Nysa/Żuk Service

Rejestracja: 04 sierpnia 2012, 15:13
Posty: 117
Lokalizacja: Gdynia
Ale ma tylko dwa położenia, a nie trzy : czyli wyłączony i włączony. Tak samo jak ten obok do oświetlenia wnętrza, ale to zrozumiałe. Te od sterowania dmuchawa mają trzy położenia bo są dwa biegi ( wyłączony, I bieg i II bieg. Pomóżcie bo utknąłem z elektryką - niestety 4 lata temu wyprułem instalację i teraz kłade nową wiązkę która nie ma oznaczeń.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: 14 sierpnia 2016, 18:41 
Administrator Nysa Service
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 sierpnia 2007, 13:53
Posty: 4872
Lokalizacja: Jelenia Góra/Wrocław
Pojazd: Nysa 522T 1990
Musisz mieć włącznik z trzema położeniami - wyłączony/ włączony jeden obwód// włączone oba.
Idź po kablach i po schemacie. Inaczej nie pomogę :)

_________________
NYSA- to jest to... ;)
>Pracownia Renowacji Zabytkowych Motocykli< - Najlepsza robota renowacyjna, polecam!


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: 15 sierpnia 2016, 12:15 
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 marca 2009, 23:42
Posty: 981
Lokalizacja: Warszawa
Pojazd: Lublin 3, Polonez Kombi
Marian... on kładzie nową instalacje, więc nie pójdzie po kablach :)

_________________
Polecam Enkol - Społeczne archiwum transportu szynowego


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: 15 sierpnia 2016, 13:51 
Bywalec Nysa/Żuk Service

Rejestracja: 04 sierpnia 2012, 15:13
Posty: 117
Lokalizacja: Gdynia
ok, dzięki wyjasniło się . Mam włacznik od starej wersji 125p przed MR, który ma tylko dwa położenia. Już przełożyłem wnętrzności od innego włącznika i wszystko gra ma trzy położenia dzięki. W nowej wiązce z 1997 roku jest trochę innych kolorów jak na schemacie, ale dam radę.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: 18 lutego 2017, 12:22 
Gość Nysa/Żuk Service

Rejestracja: 18 lutego 2017, 12:15
Posty: 1
Pojazd: Żuk A15
Witam, ma ktoś z Was może zdjęcia z pierwszego postu?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Moderatorzy: monterr07, Dziwny Mag

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created StylerBB.net