Dzisiaj jest 19 czerwca 2025, 20:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 973 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 65  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Gość Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Witam wszystkich,

mam na imię Konrad i jestem wielkim fanatykiem wszystkiego co jeździ, jest czerwone i mruga na niebiesko, a wiec siłą rzeczy także i pożarniczych Żuczków (Nyski to w tej branży istne efemerydy). Współtworzę jeden z większych polskich serwisów internetowych poświęconych pożarnictwu - www.firerescue.pl, obecnie zarejestrowanego już jako czasopismo. Jestem tez członkiem władz Ochotniczej Straży Pożarnej w moim mieście. W tym miejscu warto nadmienić, ze w "dawnych czasach" w naszej jednostce służyły (jeden po drugim) dwa Żuczki - A151 GLBM 0,4/4 i A151C GLBA 0,4/2, niestety zeszły już dawno z tego świata. Obecnie kolega z OSP planuje nabyć używanego A15x i go odrestaurować, w czym staram się go wspierać jak tylko mogę.

Jako ciekawostkę dodam jeszcze, ze pochodzę z Lublina i mam pewne "rodzinne" powiązania z FSC. Po pierwsze, przez pewien czas na pocz. lat 90-tych mieszkałem w hotelu robotniczym fabryki przy Mełgiewskiej (wieżowiec przy bramie zakładu). Po drugie, w FSC pracowali mój ojciec (pocz. lat 90-tych, biuro konstrukcyjne) i dziadek (lata 60-te/70-te, elektryka).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Witam miłośnika strażackich Żuków :) z kilku postów widac że znasz temat i mam nadzieję że się podzielisz swoją wiedzą :) Warto ratować ex strażackie Żuki bo niestety juz odchodzą czy to na złom /złombol itd...

pozdr...

Tytuł:
Gość Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Witam wszystkich użytkowników. :D Zaglądam od czasu do czasu na to forum, więc przywitać wypada się należycie.
Swoją Nysą z pewnością pochwalę się prędzej czy później - na razie nie ma co pokazywać, ale na pewno z czasem się to zmieni. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Gość Nysa/Żuk Service

Witam wszystkich miłośników i pasjonatów polskich samochodów dostawczych. Obserwuję Forum od dłuższego czasu, nie da się ukryć - skarbnica wiedzy!!! Postaram się nie wrzucać za dużo offtopu, jak również pytania zadawać przemyślane. ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522W, 522S,Autosan H6 ZK
już jestem po półrocznej przerwie witam wszystkich znajomych weteranów i nowych. Troche czasu mi zajmie przeczytanie wszystkiego ale sie uda kiedyś

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Żuk A-0701J i A-111J
Witam spowrotem :) mam nadzieje ze i Nyska też jest :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Witam szanowne grono Nyso i Żuko maniaków.
Od wielu lat zajmuję się historycznymi pojazdami Milicji Obywatelskiej ,teraz przyszedł czas na odbudowanie i powrót do świetności Milicyjnej Nysy 522 PW,(Pogotowia Wypadkowego lub w innej specyfikacji:TK czyli Techniki Kryminalistycznej) opisywaną już na Tym Forum.
Jako ,że wcześniej miałem niezbyt wiele do czynienia z Nysami ,Forum będzie dla Mnie kopalnią wiedzy z tego zakresu i możliwością zaprezentowania pojazdu(ów) :wink:z literkami na boku: MILICJA .

Pablo.
P.S.
Na pierwszym zdjęciu jeszcze u poprzedniego właściciela,na drugim taka będzie po odrestaurowaniu :)

MZ ES250/2 TROPHY MILICJA
MZ TS250/1 MILICJA
MZ ETZ 250 MILICJA
MZ ETZ 251e MILICJA
MZ ETZ 250 NVA
MZ ETZ 250*82
Polonez AMBULANS CIMOS 97

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

czesc , dobrze ze trafiles do nas :wink: no o nysce pisalo sie , mi ona wyglada jak jakis wóz radiostacyjny czy cos takiego

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Po sprawdzeniu w "resorcie" mam informacje,że tak wyposażone Nysy były głównie w dyspozycji Wydziałów Ruchu Drogowego MO i Laboratoriów Techniki Kryminalistycznej MO.
8)

MZ ES250/2 TROPHY MILICJA
MZ TS250/1 MILICJA
MZ ETZ 250 MILICJA
MZ ETZ 251e MILICJA
MZ ETZ 250 NVA
MZ ETZ 250*82
Polonez AMBULANS CIMOS 97

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

no to jest odpowiedz :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Gość Nysa/Żuk Service

Cześć, jestem Badyl i od niedawna jestem właścicielem Nysy Towos 522 z 1990r, udało mi się ją kupić od pierwszego właściciela (dziadek 75 lat) auto jest prawie w idealnym stanie, bez korozji i z fakturą zakupu z fabryki:) Moim celem jest przerobienie Nysy na limuzynę tzn chcę zamontować barek, kanapę, TV, CD itp. Pewnie taki pomysł nie spodoba się wielu osobą ale......
Jeszcze tydzień temu moja Nysa wyglądała tak:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522W, 522S,Autosan H6 ZK
Bardzo ciekawi mnie ta milicyjna nyska. Muszę poszperać w fotkach i może cos jeszcze o niej znajdę. Super te wasze nyski koledzy!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: WITAM
Gość Nysa/Żuk Service

Witam wszystkich jestem wojtek chciałbym przedstawic wam mojego dostawczaka:)
Jest to Żuk A06B z 1985 roku w mojej rodzinie od nowosci kupiony w fabryce w Lublinie. Choc poczatkowo zamiast Żuka miałbyc Tarpan.
Żuk pracowal w gospodarstwie rolnym mojego taty nigdy nie byl przeciązany ani wysilany. Ostatnimi laty sporadycznie używany kilka razy mialbyc sprzedany i dzieki mojemu sprzeciwowi jest ze mną do dzis. Obecnie przechodzi drugi remont blacharki pracy w nim jest mnówsto mimo że garazowany i malo jezdzony to korozja opanowała go strasznie dach i podloga oraz progi. :(. Mysle że wkrótce pokaze go po naprawie. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Gość Nysa/Żuk Service

Witam.
Imię, to chyba nick podpowiada.
Mam 13 lat, a zarejestrowałem się tutaj, żeby przed "osiemnastką" dowiedzieć się jak najwięcej o Żuku, gdyż zamierzam Żuka A-07 kupić i odwzorować pojazd z hufca ZHP w Dąbrowie Górniczej o rej. KAK 505D.
Nie wiem co się stało z oryginałem, ale szkoda go jeśli został skasowany, bo kiedyś chciałem go poprowadzić i móc to robić codziennie.
Stwierdziłem, że mój będzie identyczny, więc spełnię swoje marzenia.
Wiem, że jestem może szurnięty, ale po prostu wolę kierować się sercem niż rozumem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Witam!
Gość Nysa/Żuk Service

Chciałem powitać wszystkich użytkowników forum.

pozdrawiam
walbed

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 973 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 65  Następna
Moderatorzy: monterr07, Dziwny Mag

Strefa czasowa UTC+1godz.