Dzisiaj jest 20 czerwca 2025, 13:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 839 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 56  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service

Tak A11-B nie ma burty za ścianką kabiny, jest to taki pick-up z drewnianą paką można powiedzieć.
A111 ma całkowicie oddzieloną od kabiny pakę z czterema burtami.

Co do OC to albo właśnie 25 letni wóz i na żółte tablice go (700zł), albo żuk który ma 40 lat wtedy sama opinia i nie płacisz OC póki np nie skończysz remontu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

dzieki parzus :wink: hmm :roll: to taki A111 praktycznie lepiej rozwiazany 8) , a te 700 zl to place raz na wieki wiekow czy co roku?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

fajnie sie z wami gada,kazdy ma swoje zdania. Ja jestem prosty czlek,mam to dam,moge to pomoge,mowie co mysle. Podoba mi sie te forum,fajnie pogadac o autach,pasji i innych tematach. Pozdro dla wszystkich.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

paka blaszana ma dlugosc 2750 mm,a drewniana 2650 mm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

no i oto chodzi :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

dzieki :)

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522W, 522S,Autosan H6 ZK
< nysa - service > pisze:
dzieki parzus :wink: hmm :roll: to taki A111 praktycznie lepiej rozwiazany 8) , a te 700 zl to place raz na wieki wiekow czy co roku?

700 zł przy dobrych układach, jak się będziesz umiał wytargować z rzeczoznawcą. Tak to nawet się możesz w tysiaku zmieścić. połata zawiera rzeczoznawcę, przegląd wieczysty, białą kartę, tablice. Dolicz do tego kupe użerania się (u mnie to już miesiąc trwa) i ganiania po urzedach wojewódzkich konserwatorach, nie wswzystkie stacje diagnostyczne zrobia też przegląd wieczysty. Ale to tylko do smutka, innego nie zarej. tak wcale, dopiero w 2023 roku... Kup nyse rolniczkę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Administrator Nysa Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522R 1991
Co Ty, robo, Tomek nie bedzie Nysy katowac do roboty, do tego Żuki służą :D ;] nie no żartuje, ale żuk skrzyniak faktycznie praktyczniejszy i lepszy do roboty niz Nysa, bo rolniczka to juz rarytas, wiec powinna raczej jezdzic na zloty :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

no to poje.... wszystko , przeloze to na dalsze plany teraz tak chce sie czegos wiecej dowiedziec , a zuki A111 beda napewno jeszcze dlugo wiec jakis sie mi trafi :wink: albo A11B wiec 8)

a zuk do roboty czy nie do roboty chce miec tez zuka i bedzie tez zuk :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Nysanku,dobrze że uświadamiasz niektórym jak wygląda praca kierowcy.Oczywiście każdy kierowca inaczej podchodzi do sprawy,osobówki,autobusy,tiry czy dostawczaki.Każdy z nich ma swoje piekiełko,co mnie tylko wkurza że ja akurat jeżdżę na masę po hurtowniach stali,dzień za dniem,czasem i po nocy,jeżdżę żukiem i wiadomo nie ładuję dużo tak jak tiry.Ale rozmawiam dużo z kierowcami i wkurzające jest to,że na CB słychać jak tirowcy kurwią na osobówki,i wogóle wszyscy kurwią na wszystkich.Ja sie staram nie ingerować w to,bo to ja na A4 wpieniam ich wszystkich swoją karkołomną prędkością 70km/h,ale naprawdę brakuje na szosie zrozumienia.Np: jedzie tir z ładunkiem,przez miasto,jedzie 40km/h jak na znaku,i wyjeżdża mu 10m przed maską po lodzie bus,tu jest 0 wyobraźni,albo pieszy wychodzi bo jest przekonany że jak postawi szłapę na pasach to tir musi stanąć,jak ***** ma stanąć na pare metrów przed nim,lód jak huj i zestaw 40t.PZresztą z żukami i nysami to samo,ludze myśłą że jak stara fura to szybko nie jedzie,ale po mieście każdy ciśnie około podobnie,te 40,50 jest,myśłą że szybko nie jedzie,ale który zajaży że możesz mieć 500kg na pace i w tym momencie stajesz na pedale hamulca,bo nie oszukujmy się,nasze blaszane pociechy nie mają brzytwy na szczękach.Kiedyś jeden stary kierowca z CEntrostalu w Katowicach rzekł"CO TY ROBISZ CHOPIE,MŁODY ŻEŚ JE SYNEK,NI WISZ ŻE SZOFER I GÓRNIK,TO OSTATNI KAWOŁEK CHLYBA-NIE CIŚ SIE W TO" :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service

dobra postawa !

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

no wiem ze wkurwiajacymi sa kierowcy autobusow , i zawsze kierowca ciezarowki bedzie przeklinac na kierowce autobusu , bo to juz wiele razy sie sam natym przekonalem jak zaladowanym sie jedzie z przyczepa i jakas baba siedzi w autobusie lub dupek w krawacie :D za kierownica zamiast zwolnic i troche na prawo zjechac to nie dziadostwo zacisnie zeby i jedzie cholera :x ale na drugi raz zmusilem ja do zjechania wiecej na prawo i od tamtej pory zjezdza jak mnie widzi , to taki regionalny autobus :D z tym trzeba sie zawsze liczyc a w dzisiejszych czasach gdzie czas jest cenny i wogole wszystko na szybko to juz maksimum koncentracji wymaga jazda , w tym co ja wykonuje znaczy jazda dzienna i na noc spie w swoim lozku w domu ,to wiekszosc moich kursow odbywa sie przez ciasne drogi , tez na autostrade wjezdzam jak po piach jade , ale wiekszosc to przez wiochy , i jak sie umie na takich drogach jezdzic to jest sie innym kierowca ktory umie zachowac sie w stresowych sytuacjach to przychodzi z czasem i z doswiadczeniem bo na autostradzie jest latwiej jezdzic , ci kierowcy tirow co caly czas na autostradzie jezdza oni nieumieja dobrze jezdzic po kretych ciasnych drogach sa nauczeni szerokich autostrad i tylko prosta droga przed siebie , to niejest praca dlamnie ja potrzebuje akcji :wink: na poczatku jezdzilem 4 osiowcem to tylko po samych budowach w blocie trzeba bylo uwazac jak sie stoi przy wysypywaniu , zeby nie za krzywo stac bo to grozi przewroceniem na bok , i na wywrotce zawsze ma sie pewna akcje , z takim doswiadczeniem mozna zawsze zdobyc prace w innej firmie , ale poczatki byly trudne na budowie jezdzic w upale bez klimatyzacji szmata na glowie zeby pot nielal sie do oczu korz dochodzil do tego , i 70 razy sie wysypywalo w jedno miejsce przez caly dzien :o rok niewystarczy do nauczenia sie jazdy po budowie 4 osiowcem w ciezkich warunkach to sam sie otym przekonalem , ale jak ma sie juz ta pewnosc i zna sie samochod na tyle jak sie zachowa przy wywrocie kipra to dodaje pewnej sily czlowiekowi , a byl to dobry stary MAN z 1989 roku 5 cylindrowy silnik model F90 360 koni mechanicznych ,skrzynia biegow ZF , rura wydechowa do gory jak sie wywietrznik w dachu otworzylo i zaladowany pod gore to byl warkot RYK LWA 8) taki ze w CB radiu inni to slyszeli jak w kolonie jechalismy :twisted: :D 8) :wink: ponizej na foto sprzedany juz moj przyjaciel 4 osiowy:(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

instrukcje obslugi zuka DDRowska i aneksy zmian w produkcji od dawna mam i nawet odznake FSC LUBLIN :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service

no widzisz to zbieraj powoli gadżety i potem będzie jak znalazł ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Masz racje z ta jazda miedzynarodówki po terenach zabudowanych,teraz to widac na waskich zasniezonych drogach.Nie zjada.I co to za robota na tempomacie,trza krecic a nie but 1000km i spanie po salonkach.Co nie?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 839 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 56  Następna
Moderatorzy: monterr07, Dziwny Mag

Strefa czasowa UTC+1godz.