Witam! jako ze to pierwszy moj post
Przedstawiam Wam moj nowy nabytek z ktorego zona jest bardzo niepocieszona
))
Jest nim "Trabant" z 1989 roku z silnikiem 1.5, woz stal na tablicy, szukalem dobre 3 miechy czegos do odratowania ale nic sie nie trafialo w bliskiej odleglosci a po siepa gonic 300 km nie mialem zamiaru, PRIO byly niewielkie,
blisko
jezdzacy
z papierem
dostalem w gratisie wbity w dowod gaz i butle z papierem z 2009 roku, i silnik z fiata ktory mnie cieszy bo mniejsze OC
Woz przyjechal o swoich silach ponad 50km na benie (gaz aktualnie nie trybi ale nic nawet nie patrzylem), na benie tez mu cyryndel wypada ale jak sie rozochoci to pali na 4 ;]
Ogolnie stan oceniam na calkiem dobry, z zewnatrz poza maska nic nie bede wymienial choc moze i maske sie uda uratowac, srodek jest w miare kompletny, wydech tylko jakas wydumka
najgorsza jest podloga w przedziale pasazerskim, fotel praktycznie juz wypada, rama jest OK, nad paka te podciagi tez sa do wymiany
Ogolnie kupilem na dalsze lata, jednego grata juz mam Syrene 105L, tego zostawiam na pozniejszy remont jak odkuje sie troche z kasą. Teraz jeszcze nie sa drogie, ale kiedys tak mialem chec na warszawe ... a teraz ceny sa z kosmosu takze woz bedzie czekal na remont i dopiero ruszy na zloty, choc kto wie moze takim Januszem warto by bylo sie gdzies przejechac jeszcze w tym roku poki jest OC.
Za mojej kadencji wymienilem juz olej bo byl problem z cisnieniem, ze jarzylo na wolnych, teraz jest lepiej ale dalej potrafi mrugac, wiec i dol silnika pewnie do remontu, cisnienie trzyma po 10 na kazdym takze gora zdrowa
a taki tarpan na 3 podporach nie ma lekko ;p
Zostalo poogarniac troche elektryke i podlaczyc gaz, przejrzec hamulce i bedzie w pelni sprawny
mam nadzieje ze niedlugo tez dojdzie opinia o historycznym takze nie bede musial placic OC
na koniec najlepsze!
FOTY
ale nie- zostalo to czego mi brak a nie moge dostac, TYLNE KLOSZE LAMP czy ktos ma na sprzedaz? albo podpowie od czego dopasowac, obdzownilem juz kilka polmozbytow i nie ma nic procz tych nowych zukow na 4 czesci dzielonych
no dobra to zdjecia :}
https://goo.gl/photos/EVakhM1k59BUBTDG6niestety zdjecia w linkach bo takich liliputow nawet nie moge zaladowac