Witam, Sprzedam najchętniej w parze, żeby ich nie rozłączać. Jeden zarejestrowany na żółte, do drugiego dokumenty gdzieś przez lata zaginęły. Blacharsko całkiem dobrze jak na Żuki, na nadwozi coś tam znajdzie się do poprawy ale bez katastrofy, Ramy w stanie bdb, żeby nie powiedzieć idealnym, jeśli można takiego słowa użyć o samochodach prawie 50letnich. Żuk zarejestrowany - jest jeżdżący, skręcający i hamujący, układ elektryczny został odbudowany i wszystkie jego elementy działają prawidłowo, w nocy można jechać i nie ma żadnych obaw że coś zgaśnie jakaś lampka się nie zaświeci, czy świateł nie widać itp. Układ hamulcowy jest po naprawie, żuk hamuje normalnie (jak na standardy swoich czasów). Układ paliwowy po czyszczeniu i wymianie przewodów. Odpala i przyspiesza bez problemów, w tym obszarze jedynym punktem wymagającym uwagi jest brak wolnych obrotów który nie występuje cały czas ale jednak zdarza mu się zgasnąć przy hamowaniu. W przedziale dla załogi zachowana oryginalna ławeczka, wszystkie uchwyty montażowe dla wyposażenia, oraz motopompa PO5, która jest sprawna tzn silnik jest sprawny natomiast pompa nie była jeszcze uruchamiana gdyż nie posiadam węży ssawnych. Żuk drugi – w chwili obecnej nie odpala – brak iskry. Nie jest to oczywiście jakiś problem usunąć ale nie mam na to kompletnie czasu. Z oboma pojazdami idzie wyposażenie które niestety dokupowałem przez czas jaki je posiadam, w jego skład wchodzą takie rzeczy jak gaśnice z epoki, części umundurowania strażackie moro, hełmy, pasy, jakiś wąż gaśniczy, koc, manipulator, zasilacz, radiostacja, motopompa PO5, szperacze. Oba pojazdy posiadają sprawną instalację sygnałową z tym że żuk zarejestrowany ma zamontowane lampy (bodajże) federal mogul, jednak oryginalne LBS są w zestawie. Oba pojazdy suche i cały czas garażowane. Odnośnie kwoty to mam dylemat w tej kwestii i jeszcze cały czas się zastanawiam, jaką kwotę podać aby odpowiadała potencjalnemu kupującemu, a z drugiej strony nie była nie doszacowana. Liczę, że temat poprostu sam się wyklaruje w rozmowie z potencjalnym kupującym.
Załączniki: |
zuk nz.png [ 781.61 KiB | Przeglądany 3695 razy ]
|
Zuk za.jpg [ 2.56 MiB | Przeglądany 3695 razy ]
|
|