Dzisiaj jest 17 czerwca 2025, 18:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 274 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  Następna
Autor Wiadomość
Miłośnik Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Kahn13 pisze:
Kahn13 pisze:
zukostrazak pisze:
https://www.olx.pl/oferta/zuk-a07-fs-lublin-CID5-IDiHqhh.html#7280703804

Mikrob, ciekawe czy ma jeszcze papier na 9 os. Dzwonił ktoś?

jest niedaleko Lublina więc może się przejadę w weekend obejrzeć ;)

dzwoniłem to A07 ma ławki i był na 7 osób teraz jest na dwie

Czyli wuj, dupa i kamieni kupa.

A18 1993
A075 1995

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

http://allegro.pl/zuk-a-18h-stan-orygin ... 05681.html

Ładny skubaniec, ostatni wypust, tylko cena przegięta. A może to już niedługo będzie standard?

A18 1993
A075 1995

Offline Wyświetl profil  

Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Żuk A-0701J i A-111J
myśle, że powoli norma wiedząc ile kosztuje remont szczególnie blacharski takiego auta jak żuk ;)

Offline Wyświetl profil  

Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

http://allegro.pl/samochod-dostawczy-ny ... 1341.html#
to ja wam powiem cos o tej nysie, byla w wojsku za 3 tys plus vat, bylo 15 chetnych, w tym ja, ale nie kupilem bo poszla za 13 tys plus vat, a na temat stanu to stala 3lata okolo na dworzu bez ruszania , w wojsku, juz na kapciach,rdza troche siedzi juz tu i tam, silnik niepewny, miala wgniotek pare, i rdze lekka od spodu juz, rama przy chlodnicy nadgieta, zderzaki pordzewiale itd, nie na chodzie, wiadomo jak to w amw, kluczyki zgubione, ogolnie zaniedbana, ale nie zuzyta, dosc raczej nowka sztuka zaniedbana przez wojsko. Ale technicznie nie wiadomo bo ocenialem tylko wizualnie z zewnatrz i wewnatrz. Teraz handlarz podpicowal, odmalowal kola i zderzaki, no i wystawil za podad 29 tys zl. Krotko mowiac, cena jest grubo naciagnieta mimo ciekawego stanu i nowka z salonu to nie jest.

Offline Wyświetl profil  

Pojazd: Lublin 3Mi
Ja trochę nie bardzo rozumiem, w czym jest problem. Ktoś ma taki pomysł na biznes więc niech działa. W przypadku tych samochodów cena/wartość to pojęcie mocno względne. Jeśli znajdzie się chętny na zakup z taką unikatową przecież zabudową to będzie warta te 30k, jak się nie znajdzie chętny to cena będzie spadać aż chętny się znajdzie. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że ktoś wydał pieniądze w pierwszej kolejności w zasadzie ryzykując - sam napisałeś, że stan trudno było ocenić.

Offline Wyświetl profil  

Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Lublin 3, Polonez Kombi
Jeśli poszła z AMW za 13 + VAT to znaczy że "handlarz" kupił ją za prawie 16 tysi... do tego pewnie tysiak poszedł na koszty transportu. Ze trzy kolejne na drobne ogarnięcie pojazdu i mamy 20 tysi wkładu w stosunku do bardzo niepewnego 30 tysi przychodu ze sprzedaży... A pewnie pójdzie za mniej, czyli de facto ktoś ryzykując 20 tysi zarobi z 5 na koniec dnia... no nie jest to interes życia.

Owszem jeśli wśród licytantów z AMW byli bezpośredni muzealnicy, to szkoda, że się taki handlarz znalazł i tylko podniósł cenę... z drugiej strony to cóż to za muzealnicy, skoro nie potrafili wyszykować stosownego pisma o unikatowości eksponatu by odgórnie została ona wycofana z przetargu (da się takie rzeczy zrobić w imię zachowania szczególnych wartości historycznych).

Zaryzykuję zatem stwierdzenie, że dobrze, że jest taki pośrednik między AMW a rynkiem cywilnym, ponieważ ogólnie ułatwia on zakup różnych grup towarowych.

Offline Wyświetl profil  

Gość Nysa/Żuk Service

https://www.otomoto.pl/oferta/zuk-a06b- ... xtor=SEC-8
oglądała go może ktoś?
Wisi dość długo cena wydaje się być okej... jakiś problem w nim siedzi ktoś się orientuje?
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Ale vat odliczaja sobie bo to na firme idzie,i watpie ze tyle ktos wlozyl, podpicowana jest tylko, znam sie na tym i laweta tez nie tysiaka bo stala 200km od Poznania, napisalem w ramach ostrzezenia jaka jest historia pojazdu, rdza byla tu i tam,dlugo stala na dworzu, nie jest prosto z garazu, nie jest tyle warta , no chyba ze ktos naprawde niema co robic z forsa, ale moim zdaniem frajerstwo kupic za 30 tys ten egzemplarz. W wojsku jest troche ich jeszcze, niech kazdy sam ocenia, w kazdym razie przestrzegam nysomanow i pochwalac go napewno nie bede bo znam sprawe. pozdro wszystkim.

Offline Wyświetl profil  

Skoro to taki dobry interes jest, to trzeba było zaryzykować i wyłożyć te 16000 pln podpicować i sprzedawać. Potem podatki jeszcze zapłacić od zysku.... VAT i owszem można sobie odliczyć, ale najpierw to trzeba go i tak zapłacić. Czasem mam wrażenie, że niektórym wydaje się, że jak masz firmę to VATy się nie płaci w ogóle. No nie jest to takie proste jak by się wydawało :(

Offline Wyświetl profil  

Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Ja bym tyle nie dal za taki stan i mi tu niechodzi o reklame ze to dobry interes,czy tam nie dobry, tylko o ostrzezenie kolegow ktorzy by sie przypadkiem takim autem zainteresowali, zeby mieli wiedze co kupuja, a nie, ze kupi ktos przypadkiem jako nowka sztuka garazowana,a potem wyjda wady po czasie, lub ktos przejedzie pol Polski zeby to obejrzec, a na miejscu rozczarowanie. Ostrzegam bo nielubie jak ktos robi nysomanow w jajo. Zwykly czlowiek ktory chce to kupic dla siebie a nie na handel to nie bedzie sie cieszyl z faktu ze ktos podbija cene wielokrotnie, a ci ktorzy pochwalaja i bronia takiego handlarza, to widocznie sami tez handluja. Proste. Zwroccie uwage na mala ilosc zdjec w ogloszeniu.

Offline Wyświetl profil  

Kolego, to że byś tyle nie dał napisałeś nam już wcześniej. Ja tu niestety widzę tylko żal że nie udało się tanio kupić - była licytacja, ktoś dał więcej, trzeba się z tym pogodzić. I nie kolego, nie jestem handlarzem, tylko dlatego że bronię sposobu działania tego gościa. Ot rozumiem, że to dla kogoś może być sposób na biznes i nie uważam żeby to było coś złego. A już na pewno nie uważam, że to jest robienie nysomanów - kimkolwiek są - w jajo. Każdy kto będzie sobie chciał kupić taki samochód za takie pieniądze na pewno go dokładnie sprawdzi.

Offline Wyświetl profil  

Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Lublin 3, Polonez Kombi
Do liczby zdjęć racja - zdecydowanie zbyt mało zwłaszcza jak przy tej cenie.
Co do "picowania" to co miał gość zrobić? Miał uwydatnić rdzę... a może jeszcze trochę więcej zardzewieć auto? Przecież to jest normalna rzecz, że auto do sprzedaży się myje, czyści... i stara się zabezpieczyć korozję... czyż nie tak samo robi każdy z nas szykując auto na wyjazd na "niedzielny obiad do znajomych"?

Więc tak jak tstiller po prostu jestem w stanie zrozumieć postępowanie tego gościa, co nie znaczy, że pochwalam to w 100%... a tym bardziej nie oznacza to, że sam handlem się zajmuję.

Offline Wyświetl profil  

Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Swoje napisalem, link do ogloszenia wrzucilem z komentarzem, i przypominam ze to dzial ogloszen, wiec chyba niema sensu wdawac sie w ta dyskusje, ile ludzi tyle opini i pomyslow, takze pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522T 1983
zokolic pisze:
Może to nie ten temat. Propos humoru.
(Agencja mienia wojskowego)
W Bydgoszczy odbył się przetarg - Silnik s-21 zapakowany i niby nówka sztuka.
Start od 700zł
Chętnych było mnóstwo. Spotkałem użytkownika - zapomniałem nicku, przepraszam z góry.
Oboje znaleźliśmy się w puli licytujących.

Silnik został sprzedany za 4800zł

Po kwocie 1500zł wstałem i poszedłem w długą.

Śmiech na sali - to dobre określenie.
Zapewne nowy właściciel nie zapłacił tej kwoty -bo kto wie czy ten silnik w ogóle był nowy i odpalał.
Tak czy siak, debiliada 100-leca.

Zapomniałeś dodać że te 4800 to kwota netto - czyli razem wychodzi 5904 zł brutto :D
Sprawa z tym przetargiem śmierdzi mi na kilometr...

Offline Wyświetl profil  

Przyjaciel Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Żuk A07J 2.4TD
Może komuś PSZEDNIE zawieszenie za pół darmo :D :D ???
https://www.olx.pl/oferta/zuk-pszednie- ... 0371624f63

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 274 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  Następna
Moderatorzy: monterr07, Dziwny Mag

Strefa czasowa UTC+1godz.