Dzisiaj jest 20 czerwca 2025, 10:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 839 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 56  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Administrator Nysa Service

No Antoś jesteś nr 1 :D I nie jebnięty czy wariat a facet z jajami co lubi i ceni proste auta . Jak możesz to załóż temat o twoim Żuku pogromcy Tirów :) to i my go bliżej poznamy :).
Ja też mam Żuczka na firmę i też sie wszyscy wyśmiewają z tego ale jak widać to polska mentalność cudze chwalić .
pozdr... :piwosz:

Offline Wyświetl profil  

Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

:evil: Jeżdżąc po dużych zakładach,takich jak:HUTA SĘDZIMIRA KRAKÓW,ZREMBY,KOKSOWNIA ZABRZE,ZAMPAPY,POMY ITD...,widząc cieknące dachy,rozgrabione magazyny,pięciu ludzi na krzyz,gdzie jeszcze kilkanascie lat temu bylo widać trawe przycieta,firany w oknach,biale krawezniki i setki uśmiechnietych ludzi,choć nie bogatych materialnie,pracujacych na Polskę a nie na inwestorów huj wi skąd,produkujących banalne pierdoly do hipermarketów i kantujących pracownika na kazdym groszu.To widzę jak za 5-10 lat, z tych pieknych murów starych fabryk,odejdą duchy ludzi,którzy niegdyś budowali calymi rodzinami zakłady dla nas,to oni cegła po cegle stawiali na trwalosc,ilu z nich placilo zdrowiem kladąc asbest na stropy,pracując do bólu i po co?Leszek elektryk sprywatyzował wszystko,skasował PGR i GS,rozgrabili majątki,całe rodziny szły na bruk,ludzie w nędzy pili i sie rozwodzili,roslo bezrobocie,ceny i inflacja,spadaly wypłaty,wpuścil zagranicznych inwestorów i odbierając ludziom przyszłośc,dowalil jeszcze podatki,podatki od podatkow i tak dalej,tak by swinie przy korycie mialy,a ludzie zamiast pracowac w panstwówkach,robili na niemca i z zarobionego grosika poprzez podatek pit i vat,wykarmili krajową gospodarke. Nastepny Pan Kwasny,wpuscil na rynek kumpli z syndyków,aby nasze stare huty kupili hindusi,pytam dlaczego hindus moze produkowac stal na maszynach po polskim dziadku,sprzedac towar z zyskiem,a polski rząd nie umiał?Dlaczego mając odrzucone w PRL u prototypy,projekty naszych inzynierów na samochody dostawcze,osobowe,na linie produkcji nie mozna bylo tego rozwinac i wdrozyc w latach 90',tak jak czesi czy sami rosjanie,tylko kur..a zniszczyc i sprzedac.Fsc lublin,koreance zajebali ŻUKA,LASKOWICE,Zawada zabija Jelonka ...Ludzie stalem przy oknie hali w Jelczu i ***** płakałem,suwnice bez czesci pod sufitem,filary z grzybem i napisami sekcja 10#3 malarnia,10#6 montażownia,powycinane kaloryfery,i te pocieszne wytarte napisy bhp na łuszczących scianach.To na tej hali produkowali Jelonka:asenizacyjny i myjka ulic.Tam tych hal od za...nia stoi. Ale sami wiecie,w kazdym mieście czy wsi,sa takie cmentarze. Gdzie nasze stocznie?gdzie PGRy,gdzie ludzie mówiący z usmiechem /DZIEN DOBRY SASIEDZIE/,gdzie policjant przeprowadzający staruszke przez jezdnie,a nie lepiacy jej mandat za to ze weszla na jezdnie i ktos zatrabil,gdzie ten spokój o byt rodziny a nie gonitwa po hajs,tak ludzie patrzcie na mordki swych zuczków,nysek czy tarpanów,powąchajcie je w kabinach,posłuchajcie szmeru zaworow, a napewno mordki sie usmiechną,zapach benzyny,oleju i plynu hamulcowego zaostrza wam zmysly,a zaworki wyszeptają do uszka-DZIEKI ZA ZYCIE,WIARE I MILOSC. To nie banał,a zapach rozlanego browca,kiepa w popielniku i wilgotnej tapicery świadczy nie o niedbałosci czy niechlujstwie,lecz o życiu i dobrej zabawie. Chociaż my uratujmy kawałek historii zwykłego człowieka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Żuk A-0701J i A-111J
w książce "Od Lublina do Lublina" historia Fabryki Samochodów jest opisane jak po przejeciu wladzy przez SLD zostala odwolana dyrektor FS Holding Pani Wanda Wołoch była wielotetnia glowna ksiegowa oddana FSC i do tego byla w 10 przedsiebiorcow na swiecie! i nikt za takie cos w Polsce nie odpowiada. Mieszkam w dzielnicy przemyslowej Lublina z okna mam widok na zgliszcza najwiekszej odlewni w Europie na FSC Energopol i zaklady odczynnikow chemicznych. tata pracowal w cukrowni do 2008 kiedy to jako najnowoczesniejsza i robiaca cukier dla ktorego mozna bylo zrobic jeszcze wyzsza norme jakosci cukru zostala zamknieta a teraz zostala zrownana z ziemia(oczywiscie przynosila zyski)... unia ma taki sam wolny rynek ja ZSRR co to za wolny rynek jak nie wygrywa produkt ktory jest dobrej jakosci i tanszy. doplaty dla rolnikow stara unia ma kilka razy wieksze niz w Polsce... od dziecka wychowujac sie przy opowiesciach dziadka o wprowadzeniu Lublina i budujac zuki z klockow teraz sprzedaja ostatnia wielka fabryke w mojej okolicy PZL Świdnik(za poltora roczny dochod) ciekawie skad maja byc pieniadze na drogi i sluzbe zdrowia? nie da sie opisac jak sie stoi na zgliszczach swoich marzen nie da sie lez pochamowac... tak bardzo chcialbym tworzyc samochody/smiglowce ale zeby to bylo dla Polski a nie jakis włochów... a teraz Honker II ma problemy staraja sie go opancerzyc zeby MON go zamowil bo inaczej bankroctwo... w Wigilię w lokalnym radiu akademickim poleciala piosenka zadedykowana tym ktorych przemiany ostatnich 20 lat dotknely. jest to piosenka Bielizny ale nie moge jej tekstu znalesc...

P.S. naprawge nasze auta to wehikuly czasu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service

No to widzę Antoś że Twój żuczek ma taki żywot jak nasz A111-J :wink: żuk mojego ojca pracował w GZI na terenie KWK JULIAN w Piekarach śląskich byli oni pośrednikiem części do różnych większych maszyn (kopalniane,huty) wyznaczali trasy np. trzeba było pojechać do Czech po jakąś cześć i przywieść ją np do Jaszowa gdzie ją zregenerowali i z powrotem do Czech... w ten oto sposób żuczek jeździł po południowej części polski oraz Czechach, zdarzyło się także parę dalszych tras np. Police koło szczecina, żuczek szedł jak burza ! wtedy zawsze jak miałem wakacje to z ojcem jeździłem z tego co pamiętam to jedyną "usterką" raz był brak paliwa na autostradzie w nocy ;). Oj nasz poczciwy szary żuczek ;) cholernie go szkoda. Ten nasz był kupiony nowy w 96 roku (diesel) mam z niego całą dokumentacje cena wynosiła wtedy 37 tysięcy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522W, 522S,Autosan H6 ZK
Tak jak piszecie koledzy. Tu w Kołobrzegu, w którym tylko przemysł był spożywczy i elektromaszynowy nic już nie istnieje prawie. Wogóle w zachodniopomorskim było najwięcej PGR-ów w Polsce - tu prawie na każdej wsi jest pełno starych hal, magazynów po pgr-ach które niszczeją bezpowrotnie, resztki starego sprzętu rolniczego są wszędzie....A ludzie bidę klepią na wsiach, i tylko Arizona się obraca koło sklepów. ***** wszystko zniszczone. A sam Kołobrzeg - niegdyś największy w Polsce port rybacki - teraz została połowa kutrów, i na złomowiskach wszędzie coraz to nowe na żyletki tną. Całe wielkie przedsiębiorstwa rybackie popadały, po porcie hula wiatr - fabryka mączki rybnej - takiej na paluszki rybne itp rozkradziona i nawet nie rozebrana bo nie ma przez kogo (państwowa jeszcze) a przecież w każdej nawet biedronce jest pełno produktów rybnych. Pytam Dlaczego i nie mogę zrozumieć. ELWA - kondensatory samochodowe i telewizyjne - niewielu z was wie że do nys i żuków między innymi - już śladu nawet po niej nie ma. I tak ***** wszystko. Nawet turystów coraz mniej bo za drogo... W centrum sklep za sklepem pada, ostatnio mleczarnie duch opuścił, nawet niektóre ośrodki wczasowe puste w ruinie stoją. Horror.

Offline Wyświetl profil  

Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Tak jest.Wszędzie ruina,nic sie nie buduje oprócz hal z blachy,po których kiedys nie będzie śladu.Może to dobrze,bo dzieci nie bedzie taki widok ruin jak nas teraz straszył.Pytanie,kto ostatni zgasi światło w tym kraju.Żone mam z Lublina(z oś czechow),wiem o cukrowni,fabryce wag i fsc.Dziadek mieszka w Poznańskiem,to też wiadomo.Na śląsku lepiej,ale teź widać powoli.Powiem tylko tyle,ze jak ludzie na ulice nie wyjda,to ci na górze sprzedadzą wszystkich,a majatek zaoraja.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Administrator Nysa Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522R 1991
No wszytsko prawda, co piszecie :( Może z tymi PGRami u mnie było troche inaczej, bo wiecej zniszczyly niz dobrego zrobily - w okolicy jest duzo zamkow i palacow i PGRy mialy siedziby w nich i mialy je za przeproszeniem w d*** wiec one niszczaly, niszczaly, az niektore byly wpisane w rejestr zabytkow do zrozbiorki, na szczescie wiekszosc z nich uratowano. Tu w Jeleniej też były przeciez zaklady optyczne, niby nadal sa ,ale najpiekniejsza, najstarsza hala stoi pusta, a wandale wyibijaja kolejne szyby... Byla celwiskoza... Fakt, dawala duzo smrodu i zanieczyszczenia ale i rownie duzo zatrudnienia i usmiechi, dla ludzi, ktorzy przychodzili do pracy. Dzis to wielka ruina, a czy nie moznabylo tam np zbudwoac centra handlowego zamiast stawiac zasrane blaszane pokraczne budowle, za ktore nasze dzieci beda mialy nas ochote zjeść, tak jak my czasem naszych ojcow/dziadkow za budowe "klockow", czyli polskich sześcianów. Stoi tez drugi ogromny budynek, na dosc duzym obszarze, nawet ne wiem co w nim bylo, ladny nawet architektownicznie jak na zabudowe przemyslowa i tez stoi pusty. a przeciez tam mozna bylo zrobic upragnione przez wszystkich, aczkolwiek nie przeze mnie, multikino. Ile to ludzie marznie na targu przy swoich stoiskach, ktore zawsze byly najczesciej jednynym zrodlem utrzymania, podczas dy ludzie na targ juz nie chodza bo im sie nie chce, wola podjechac samochodem pod tesco, wziac wozek i w wielkiem puszce do wyciskania pieniedzy nakupic plaskikowego zarcia... Gdzie te mile male sklepy monopolowe? Jeden chyba jest w jeleniej... Gdzie te babcie na ulicy sprzedajace warzywa z ogrodka? Nie ma. Co najwyzej na targu mozna kupic, ale tak jak pisalem coraz bardziej targ jest pusty z roku na rok. Ostatnio si dowiedzialem, ze znajomy wystawi zuka z firmy na przetarg za 500zl nikt nie stanal w przetargu, ponmownie wystawil za 300, tez nikt nie chcial, i w koncu sprzedal dobrego, na chodzie zarejestrowanego i oplaconego zuka z przegladem za 100zl na zlom!!! :shock: Sam potem przyznal, ze gdyby wiedzial, ze sie tym interesuje toby chociaz czesci mi zostawil jakies... Przeciez to jest paranoja! Kiedys szczytem marzen Kowalskiego byl maluch, a jak sie nie uklonil sasiadce to byl cham i ćwok, a dziś, jak samochod jest bez wspomagania, gpsa, turbodiesla i komputera to samochod jest do dupy, a sasiadce i tak sie nie klania w windzie, bo jej nie zna.. :roll: Ja juz jakis czas temu zdalem sobie sprawe, ze zyjemy w spoleczenstwie idiotow... i chyba tego sie juz nie zmieni :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Żuk A-0701J i A-111J
teraz sie liczy konumpcjonizm.. bierzesz kredyt i kupujesz kupujesz i bierzesz i kupujesz...

to ta piosenka wkoncu znalazlem:)
http://www.youtube.com/watch?v=HghQH5URUSk

P.S. mowi sie ze Polski kryzys nie dotkna bo niby co mial dotknac jak z przemyslu ruiny zostały

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Parzuś chopie kochany,u was w bytomiu macie koksownie,nie myślałeś żeby na działalność kupować koks,ładować się raniutko i znaleźć se miejsce jakieś na postuj,potem 20% marży i do żyda. Wiem że bez kipra to robota gupiego,ale zawsze jakiś grosz. Do tego jeszcze dolicz 20zł transport i rozładunek. Ja od was zabieram raz na m-c koks odlewniczy,cena jest zajebista,nawet jak dodasz marżę te 20%,to i tak masz taniej niż na składach,a jeśli masz działalność,to walisz wszystko w koszty.Pomyśl,sezon na koks to kwiecień-październik.Surowiec najtańszy,a ludzie robią zapasy. Zapytaj w rureksie tam niedaleko MC Donalda,czy nie chcą kogoś do robienia transportu małych rurek do klientów indywidualnych.W chorzowie masz Hutę Batory,spółek od zajebania,popytaj,najlepiej na wydziale wypałek.Tam jest spoko prezio.hmmm,pomyśle co tam masz dalej.......Zremb wojkowice,na hucie baildon w katowicach masz ital mec,w chorzowie masz alstom-pytaj o pana OLEJNIKA i panią CUBER. tyle moge ci pomóc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

robo mam dla ciebie GTA nyske zoba jak smiga :D i z rurki dymek leci cos nierowno GTA zaplon ustawil ma przerwy w pracy :shock: :drunken:

http://www.youtube.com/watch?v=9bDeLnLT ... re=related

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Ściągnąłeś? Mi nie działa. Nie wiem gdzie się instaluje - w którym pliku jest to? mam ściągnięte a nie potrafię zagrać :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

poruszylem sprawe odnosnie opon do nysy zuka , jest firma w Lodzi Trade-Stomil , maja w ofercie opone Kormoran D100 , jest identyczna jak dawna Stomil D100 , napisalem maila zobacze co przysla :wink:

nastepna sprawa za ktora trzeba tez sie wziasc to te gumy pod zamki , jest gosciu ktory dorabia gumy , mowie wlasnie o takich gumkach pierdolach , dorabia do warszawy syreny , odnajde go na allegro i napisze do niego zeby wkoncu takie gumy mial w swojej ofercie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

ok. Jakby co to wchodzę w to.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

odszukalem tego faceta co tam niby ma czesci gumowe , ale to wykupil ze sklepow kiedys i teraz tym handluje , moze znajdzie sie jakis co produkuje gumy dla polskich aut :wink:

z oponami dam znac jeszcze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

wazna data , ktora potwierdza to ze jeden moj kolega nareszcie sie mnie posluchal , od wielu lat mowilem mu kup kup , a on nie i nie , a teraz jednak zrobil to co ja kilka lat temu mowilem :D ufff moze sie sam tu wypowie narazie nic niemowie :

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 839 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 56  Następna
Moderatorzy: monterr07, Dziwny Mag

Strefa czasowa UTC+1godz.