Dzisiaj jest 20 czerwca 2025, 16:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 839 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 56  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

to niekazdemu jakos jest pisane jazda tirem po calej europie , ja to raz sprobowalem jak to jest przez caly tydzien na autostradzie tylko , spanie w tej kabinie z innym kierowca , to shit a nie robota :x . Wole codziennie spac w domu , ciezarowke tez mam pod domem tak ze z rana wsiadam i jade 8) do bazy zajezdzam natanokowac , nieraz mam przez 2 tygodnie sam kontakt telefoniczny z dysponetami nikogo niewidze :D oni mowia gdzie jechac co zaladowac i ok :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Mamy ciezka robote,stal-gruz-piach-wegiel-koks itd. to galezie zaopatrzenia naszej gospodarki.I wszyscy ktorzy w tym uczestnicza wstajac codziennie o 5 rano,sa ostatnimi do zgaszenia swiatla w tym kraju. He he. Ja to sie ciesze ze jest jeszcze co robic i lubie swoja robote. To jest wazne,robic to co sie lubi.Czasem bym tym jebnąl,ale po chwili nie moglbym inaczej. Zycie jest krotkie,trza zyc po swojemu o ile o tyle inni nam na to pozwola.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

ja tez lubie moja prace bo jest to praca zmienna dzisiaj tu jutro gdzie indziej :wink: niemogl bym tak pracowac w fabryce czy biurze i codziennie z tymi samymi ludzmi , pracowalem na budowach 15 lat jako murarz/betoniarz stawialem szalunki , zrobilem wszystkie uprawnienia na dzwig, koparke , spych , na budowie to jest tak jezeli ma sie dobrego brygadziste to idzie wytrzymac :wink: ale po 15 latach musialem cos innego znalesc zeby sie do konca niezakatowac , ostatnie lata kostke brukarska wykladalem i to juz dalo sie odczuc w kolanach i krzyzu :? to na akord sie zap... , ale budownictwo daje mlodym ludzia samodzielnosc , frajde , i praca grupowa znaczy brygada jak sie wszyscy dogaduja to mozna ciagnac taka prace :wink:
A do konca niepozegnalem sie z budowami bo lubie ciezarowka jezdzic po budowach i wogole ludzi budowlanych poznawac i to juz jak sie na drugi raz przyjedzie z jakims materialem to juz brygadzista ciebie zna ma zaufanie itd , to nawet mozna sobie zajechac na 10 minutowa kawke gdzies :wink: czy tam jak na fajrant to dopisac sobie pol godzinki wiecej :)
remont nysy jak robilem to swiezo po zdjeciu gipsu z nogi bo mialem zlamana na budowie szalunek mi spadl :x , z bolem dodatkowym w nodze robilem nyske , wieczorem musialem zalewac bol alkoholem :) trzeba jakos grysc w ten twardy chleb i zyc :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

zapowiadam ze za niedlugo rozpocznie sie remont mojej husky WR360 , operacja felgi 8) demontaz obreczy znaczy w dwuch kolach wszystkie szprychy wymontowac , bebny polakierowac na kolor zloty lub oksydowanie aluminium na zloto , obrecza czarne beda oksydowane 8) na nowo montaz szprych+centrowanie, dyfuzor / gruszka przykrecona dodatkowa ochrona z aluminium w kolorze zlotym aluminium oksydowane :wink: nowe elementy plastykowe , optyczne efekty beda rozwalac :wink: wstawie foty przed i po zabiegu :wink:
Obrazek

tak wyglada teraz , felgi sa aluminiowe naturalne , tylna felga podrapana i nieorginalna , plastykowe elementy sa na czarno polakierowane w niektorych miejscach farba odpryskuje , to kwalifikuje do remontu , bo motor i tak niesprzedam :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

Robo tu masz forum o tej grze;]

http://www.racer-polska.net/forumer/index.php

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

ja mam podobnie.12 lat pracowalem w warsztacie naprawczym maszyn gorniczych,jestem fachowcem tokarz,frezer.Lubilem te robote,szef byl fajny,ekipa dotarta i obroty niezle,wiesz takie po 12 godzin.Warsztat zamkniety,szef na emeryturce a ja na swoim garnuszku.Ale to cieszy,lubie jeździc i tak jak u ciebie,poznaje voll ludzi i to cieszy.Tez kawka i chwila to tu,to tam,ale w branzy metalowej.U mnie od pokolen sami spawacze,monterzy itd w rodzinie,to zelazo mam we krwi.he he.Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

:D Kupiłem Nyskę , bo zepsuło mi się Iveco. Kiedyś taką jeżdziłem , więc wiedziałem co robię. Moja też pracuje !!! Trochę handluję , robię usługi budowlane , a Nyska mimo mrozów jest niezawodna !!! Jak gaz zamarżnie , przełączam na benzynę i do przodu :!: :twisted: Za parę dni dodam jej zdjęcia , zobaczycie jak dobrze utrzymana , niestety , naprawiał ją Mcgywer , więc trochę odbiega od oryginału.

Nie ma jak Nyska :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

nysan niezawodny jest w trasach zreszta jak zuk tez :wink: zibi daj foty do tematu nasze nysy , zaluz swoj temat z twoja nyska tak bedzie zawsze wyrazniej :wink:

takie iveco turbo dailly czy jak mu tam to dziadostwo ma sterowanie biegow na linki kiedys sie te linki urwaly i stalismy na autostradzie tym gownem :wink: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

no i wlasnie oto chodzi zeby praca byla jakas zmienna , z czasem sie wie gdzie dobre jedzenie jakies bary to jest jedyne manko w tym bo sie czlowiek zatrzymuje , a bo tutaj dobra kielbaska , a bo tutaj dobre to dobre tamto :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Masz rację :!: U mnie padła pompa wtryskowa , tak ocenił serwis , pompę zregenerowali za 2990zł , a Iveco dalej nie odpala !!! Na szczęście jest już prawie sprzedany :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Zibi pamietak na zarobek to tylko vw ewentualnie ford,to sa robotniki.Iweko jest wygodne ale to scierwo,zreszta wszystko teraz to scierwo,wszystko komp,czujniki itd....Kiedys pompa to pikus,nie to dali pompowtryski,kiedys linka z gazu czasla,to druta przewlekles i panial,a tera czujnik,a po wymianie usun blad bo komp kaze. Panowie mam w dupie postep,wole zuka. Przynajniej jak nie mam chamulcow to wiem dlaczego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Jakie manko,kazdy musi gdzies na chwile przycupnąć.he he. Ide spac za 5 godzin jade do walbrzycha a na noc po blaszki na dąbrowe,nara nysio.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522W, 522S,Autosan H6 ZK
Ok, dzięki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

po wykreceniu wszystkich szprych , bebny dzisiaj oczyscilem i polakierowalem podkladem do aluminium :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service

eeee fuszera jakas... łożyska pomalowane xd :poglowie:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 839 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 56  Następna
Moderatorzy: monterr07, Dziwny Mag

Strefa czasowa UTC+1godz.