Dzisiaj jest 20 czerwca 2025, 09:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 973 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 65  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Gość Nysa/Żuk Service

Witam wszystkich miłośników aut PRL-U. Nie mam Żuka ani Nysy, ale mam Tarpana którego opis może za chwile zamieszczę, bo mnie kumpel namawia abym auto przedstawił na forum. A za bardzo to nie ma co pokazać, Tarpan jakich wiele.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Miłośnik Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Witaj !
To nie prawda , Tarpanów jest na prawdę mało..(przynajmniej ja tak uważam) ale oczywiście czemu nie , wstaw zdjęcia pochwal się ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Hej Hormon!

Widzisz, uległeś moim namowom i dobrze, pozdr:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Administrator Nysa Service
Awatar użytkownika

Witaj! :D
Powtorzę, co już kiedyś tu napisalem: Tarpany są lepsze od Nys ;D :devil: ale nie mów tego nikomu na forum na głos :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522R 1991
Lepsze pod jakim względem? :mrgreen: Czy po prostu Tobie się bardziej podobają? ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

nieprzejmuj sie marian , mag niema jednej podstawowej cechy w sobie , niemoze sie zdecydowac na jedna marke ktora polubi / pokocha , to tak jak w naszym wypadku nysomani i my tego problemu niemamy 8) :D , a pisze zeby pisac sobie , tarpana ja juz na zywo widzialem jak kiedys w tyl nysy walnol :D taty nyska ani sladu troche pas rejestracyjny wgiety , tarpan wygladal bardzo zniszczony :wink: przeciez zaden rolnik tego niechcial a taki to byl samochod dla rolnikow :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522R 1991
Jednemu się to podoba, innemu tamto - de gustibus non est disputandum :)
Ale ja i tak wole Nysy, jak miałbym pisać na ile procent mi się podobają te trzy polskie dostawczaki to ranking wypadłby tak:
Nysa - 100%
Żuk - 95% ( w przypadku Smutka - 99% ;) )
Tarpan - 75%

;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

latwiej jest w zyciu byc fanem jednej marki juz sam magazyn czesci jest latwiej miec pod kontrola , a sa rozne grupy ludzi jedni kupuja takie auto bo im sie podba inni biora udzial takim autem w imprezach , inni sie wychowali w nysie tak jak ja , no glupio powiedziane wychowali w tym sensie ze po szkole (po odrobieniu lekcji) i w kazdej wolnej chwili z tata nysa jezdzilem w trasy to jak dlamnie nysa to przyjaciel i sympatia do tego auta na 100%

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Podobanie się: Żuk 100%, Tarpan 100%, Nysa 100%. Ale przy patrzeniu przez pryzmat funkcjonalności, ergonomii :wink: i dostępu do podzespołów przy naprawie, to Żuk 100%, Tarpan 95%, a Nysa może z 75% :lol: :wink:
A juz całkiem serio - wszelkie moje teksty typu "które auto lepsze" zawierają odrobinę żartu i mnóstwo dystansu - bo nie są to samochody, które dziś oceniałoby się pod kątem użytkowym... Prawie zawsze są to "maskotki", chwilowe "odpały" lub pojazdy zabytkowe, kolekcjonerskie - a w każdej z tych kategorii najczęściej rządzą emocje i osobiste sympatie czy zamiłowanie - a wtedy nie ma w ogóle powodu do jakiejkolwiek dyskusji :D Można sobie porównać te auta w kontekście historycznym, porównać technologię produkcji - bo to są fakty. I tyle :)
Choć to własnie Nysa model 501 została uznana (obok Stara 20) w plebiscycie "Motoru" w połowie lat 60. za najbardziej uciążliwy dla kierowcy samochód :devil: Znaczy Żuk jest jednak lepszy... :rotfl: :peace:

P.S. Ostatni akapit napisałem specjalnie, wręcz "z dedykacją", żeby "podrażnić" Nysanka :wink: Pozdrawiam, Tomku! kiu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

no nysa 501 to hardcore wiadomo :wink: co do uzytkowania nysy czy zuka to jest niewielka roznica ktore praktyczniejsze , w zuku glowice latwiej sciagniesz zato w nysie wymienisz walek pedalow latwiej , mnie juz nieraz podrazniles i to mocno i nadal to robisz ty kocie :twisted: :wink: pozdrawiam.

ale jezeli cofnac sie w czasie to nysy wybieraly przedsiebiorstwa panstwowe , w zaleznosci od potrzeb i nyska zawsze sie trafila wsrod zukow , lub byly same nysy bo wygodniej w trase bylo jechac 522 , albo ludzi na budowy wozic i przywozic.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Cześć. Nazywam sie Wojtek. Jestem ze śląska. Forum podczytuje juz od jakiegoś czasu. Niedawno stałem się posiadaczem Nysy R. Przyznam ,że Nysy mnie specjalnie "nie brały" z wyjątkiem R lub wersji milicyjnej :). Erkę udało się kupić i póki co zaprzyjaźniamy sie ze sobą . Jakie będą jej dalsze losy , jeszcze nie wiem. Póki co odpaliłem ją , ubezpieczyłem i zamierzam zrobić przegląd. Zanim /jeśli wezmę sie za blacharke chcę nią trochę pojeździc. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Miłośnik Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Witamy , wklej fotki pochwal się;]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

lbs5 pisze:
Erkę

R jak rolniczka, czy "R" jak karetka reanimacyjna ?

komus sie za to kiedys chyba oberwalo, no nie ? ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Skoro to Wojtek Lbs5 to na 100% sanitarka :mrgreen: W innym przypadku będę bardzo zaskoczony :wink: Witaj!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Gość Nysa/Żuk Service

witam mam na imie adam i jestem młodym miłośnikiem nys i żuków
wiem o nich troche

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 973 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 65  Następna
Moderatorzy: monterr07, Dziwny Mag

Strefa czasowa UTC+1godz.