Dzisiaj jest 20 czerwca 2025, 10:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 973 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 65  Następna
Autor Wiadomość
Witam
Od wczoraj jestem szczęsliwym posiadaczem NYSKI Rolniczki 5 osobowej z 1992 roku.Autko jest chyba w całkiem dobrym stanie,ale i tak bedzie odrestaurowana w najbiższym czasie.Tak w ogóle to moja przygoda z nyssanem zaczeła sie w 1989 roku kiedy to z racji dzialalnosci tatus zakupił taka jedną z przesuwnymi drzwiami.Była u nas do 1992roku aż nastapił najszczesliwszy dzień w rodzinie-zakup nowiutkiej sztuki z salonu 522 TOWOS Dzisiaj dawno juz jej nie ma :( i jakis czas temu postanowiłem z sentymentu oczywiscie zakupić nyssanka... :D

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

co takiegio mnie zakupiles :twisted: WITAJ :!: ( jestem nysanek) gratuluje zakupu nyski i dobrze trafiles tu donas , tu nadajemy na jednej fali odnosnie nysek :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Administrator Nysa Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522R 1991
Witamy :) Licze na obszerną fotorelacje zarówno z remontu, jak i z okresu przed i po remoncie :) Zapraszam do działu "Nasze Nysy"
Pozdrawiam i tak trzymaj!
Marian

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Daewoo Lublin 2 1997
Witam ;)
Mam na imię Michał, mam 13 lat, ale i tak już jestem ogrooomnym fanem polskiej motoryzacji :D Mój wujek ma Tarpanka 239, którego chcę przejąć, wyremontować i nim jeździć :) Na razie muszę namawiać wujka żeby nie sprzedawał Tarpana. Ale co ja tu o Tarpanie :D Zarejestrowałem się tutaj, bo również podobają mi się Żuczki i Nyski :P (APEL DO ADMINÓW: nie znalazł by się tutaj dział dla Tarpanów ? :D )
Pozdrawiam wszystkich, Monterr97 z FPM-u ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witamy młodą gwardię :D
Póki co "nieformalny" dział Tarpana funkcjonuje w kąciku zabytkowych dostawczaków :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Siema. Jestem kaczka. Mam 20 lat i tym skromnym życiu miałem juz 2 nysy i poloneza :D. Ale jak to wiadomo, studenckie życie daje ostro po kieszeni wiec musiałem tamte auta sprzedać. Mieszkam w Pajęcznie, woj łódzkie. Piękne i malownicze miasteczko haha zapraszamy;]
Teraz, gdy udało mi sie zgromadzic na nowo fundusze wsiadłem w auto, zabrałem dwóch kumpli i pojechaliści do Zamościa, pod Ukraine :] Po 400kilometrach i 6 godzinach drogi , wreszcie zajechaliśmy do dziadka. Cóż, dziadek troche mało kumaty, bo za NYSE TOWOS z roku 77, z gazem, przesuwanymi drzwiami, podwójnym szyberdachem i suwanym oknem na pace, dostałem też cały rok przeglądu, pół roku ubezpieczenia, nowy akumulator 75Ah, połowe zbiornika paliwa, blachy w zajebistym stanie i silniczek po remoncie :D :D . Za ile poszła ?? 3300, 2700 ??
hehe za 900 zł ją kupiłem, dziiadek tysia wołał bo powiedział że tyle mu dają na złomie, ale mu uświadomiłem że jeszcze musi za wyrejestrowanie zapłacic. Powiedziałem ze ma 100 opuscic bo sie homologacja na butle skonczyła. Jak powiedziedziałem tak zrobił. A u nas i tak bez homologacji podbija, zresztą jak wszedzie.
W nysce w ogóle jest przegroda, miałem wywalac ale sobie zostawiie. Wyciąć zawsze zdąże a takto jest oryginalnie chociaż ;]
dzisiaj zamontowałem pasy bo nie było i kupiłem parownik, bo mi nysa 25 gazu na trasie spaliła aż raz brakło ;];], a gazem czuć jak w gazowni;] i ta niesamowita chmura spalin za mną - jak mgła :D :D
To tyle, z kilkoma osobami sie znam lepiej na tym forum, z innymi prawie wcale, zobaczymy jak to bedzie w przyszłości. Zdjęcia Nyski aktualnej, i tych poprzednich wrzuce jak bede miał chwile czasu;]
Miałem jeszcze ogara 3 biegowego, simsona enduro, a teraz mam wsk przerobioną na crossa i DKW z 44 roku(nie na chodzie zresztą) ale to juz inny historia mojej motoryzacji...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522R 1991
nie ma to jak przywitanie w porę :lol: ale witaj :) i dawaj fotki Nysy :).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

lbs5 pisze:
Cześć. Nazywam sie Wojtek. Jestem ze śląska. Forum podczytuje juz od jakiegoś czasu. Niedawno stałem się posiadaczem Nysy R. Przyznam ,że Nysy mnie specjalnie "nie brały" z wyjątkiem R lub wersji milicyjnej :). Erkę udało się kupić i póki co zaprzyjaźniamy sie ze sobą . Jakie będą jej dalsze losy , jeszcze nie wiem. Póki co odpaliłem ją , ubezpieczyłem i zamierzam zrobić przegląd. Zanim /jeśli wezmę sie za blacharke chcę nią trochę pojeździc. Pozdrawiam

czesc !!!!

ciesze sie ze uratowales nyske przed zlomowaniem zato duzy zielony + :D widzialem juz film na YT :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=z1thnm8Ughc

remont jej sie nalezy !!!!! 8) :D na orginalna Rke :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Miłośnik Nysa/Żuk Service

Witaj lbs5! No pięknie się dzieje - coraz więcej znajomych z innych otmętów netu tu odnajdujemy!
Ale w kwestii formalnej - Nysa R to rolniczka, sanitarna to S, nawet jeśli "erka" nadal jest S.
Pozostałych równie serdecznie witam.

Ostatnio zmieniony 16 września 2010, 18:46 przez simon.templar, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Daewoo Lublin 2 1997
Cześć lbsi :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522W, 522S,Autosan H6 ZK
No już wróciłem i wttka wszystkim znajomym tym od lat tu ze mną bazgrzących i tym nowym fanatykom pozytywnie zakręconym nyso i żuko-manią. No i teraz też powoli tarpanomanią. Zaczynam znów pisanie :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

a gdzie byles tak dlugo :evil: :evil: :x

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Wiesz Tomek jak to w wakacje - praca, pamiątki na stoisku, plaża i półnagie kobiety - lato w Kołobrzegu :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

a no tak :wink: ale od czasu do czasu mogles chociaz zajzec na forum ja juz myslalem o tobie i mialem sie dokladniej wypytywac co z toba :( :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Kur.. numer masz Tomek :twisted: No ale komp mi się posypał też i kontaktu ze światem nie było. Teraz nowiutki kompik stoi i monitor wielki 8)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 973 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 65  Następna
Moderatorzy: monterr07, Dziwny Mag

Strefa czasowa UTC+1godz.