Dzisiaj jest 18 stycznia 2026, 16:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Miłośnik Nysa/Żuk Service

Honker jest moim zdaniem duzo ciekawsza propozycja od Pasagona. Byle tylko jakosc byla odpowiednia i z cena zeszli do adekwatnego poziomu, a krajowi offroadowcy beda kupowac. Sam bym kupil...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: DZT.Pasagon
Bywalec Nysa/Żuk Service

Przepraszam jeśli kogoś to zdenerwuje ale ja chciałbym nieco bardziej ukazać jak moim zdaniem wygląda los tego samochodu.Nie wiedziałem gdzie ten temat założyć więc w razie złego odebrania napisałem tutaj.Kiedyś był tu już ten temat i nie był on dobrze odebrany.Ale czytałem dużo min.uwagi czytelników.
Ukaże tu trochę informacji o tym samochodzie.

DZT.Pasagon jest produkowany od 3 Lutego 2011 roku.Jest to samochód prosty przez wielu oceniany jako złom i rupieć.Chciałbym tutaj podać kilka argumentów które sugerują iż na te wypowiedzi jeszcze jest za wcześnie .Nie można oceniać samochodu kiedy się nie usiadło za jego kierownicą.Wielu z was pewnie posiada prawo jazdy które pozwala wam jeździć samochodami dostawczymi, z pewnością będziecie mieć okazję jeszcze się przejechać DZT.Pasagonem którego pierwsze sztuki zjadą z taśm DZT.FS już w Lutym.Kiedy któryś ze znajomych będzie miał jakiegoś znajomego który będzie posiadał pasagona, lub też możliwość jeżdżenia nim to powinniście się jakoś zgadać z tą osobą by sprawdzić ten samochód.To może być trochę nie możliwe jeśli ta osoba jeździ samochodem z firmy w której pracuje.Lecz jeśli jest to ich własność szanse są duże.Nie za bardzo wiecie dlaczego podaję tu takie proste w sobie pomysły, ale to by była też przygoda.Posiadacie nysy, żuki-które są pewnie już zabytkiem, a ze względu że te samochody są dla was sentymentalne to też jesteście nadzwyczaj ostrożni kiedy się nimi podróżuje.Taka osoba tą ostrożność weźmie zapewne pod uwagę.Nie wiem co dalej... może dealerzy będą mieli wersję do jazdy próbnej ale warto się tym przejechać by potem sprawiedliwie ocenić.Tutaj też trzeba patrzeć ile samochód spala.Ze względu na to że samochód ma Euro 5 powinien spalać mniej tak sądzę.I tu się nie pomyliłem ponieważ silniki zmodyfikowano i samochód nie posiada euro 4.Nie jestem znawcą silników ale może to zachęta.Wygoda też jest ważna.Podkreślam równocześnie że w Pasagonie wprowadza się już zmiany jak powiedział pan Tymiński.I być może tą zmianą jest np.poduszka powietrzna, w każdych możliwych miejscach gdzie można ją umieścić.Osobiście uważam że cena samochodu spadnie, wyposażenie opcjonalne kosztuje dodatkowo, lecz tymczasowo.Bo firma jak wspomniałem w poprzednim wątku dopiero się rozwija i wyposażenie opcjonalne na razie jest traktowane jako gadżet który jest traktowany drugoplanowo jak rzecz do szpanu że tak powiem.Za rok samochód będzie tańszy i pewnie te wyposażenie opcjonalne nie będzie już kosztowało tak drogo tylko będzie w podstawowej wersji pojazdu.

Więc nie oceniajmy tego samochodu tak źle ! Powinniśmy się cieszyć że jest nasza motoryzacja.Wygląd co prawda jest dziwaczny jak dla niektórych, ale jest w nim trochę nowoczesności.Wygląd jest moim zdaniem rzeczą zachęcającą klijenta i tak jest ! ale samochód nie musi być dla bogatych jest on dla ludzi którzy nie wymagają zbyt wiele i takich również jest mnóstwo i pewnie ten samochód docenią, i my pewnie też tak powinniśmy postąpić nie wybrzydzajmy i trzymajmy kciuki oraz bądźmy tym zainteresowani.

Pozdrawiam całe forum ! Dziękuję za przeczytanie tego tekstu.

Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2011, 12:08 przez Kacper2412931, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Lublin 3, Polonez Kombi
Trzymam kciuki za DZT i łączę się w bólu z tymi co próbowali zrozumieć powyższy post...

Może powinienem przed przeczytaniem coś łyknąć, a może po prostu mnie innej polszczyzny uczono... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Miłośnik Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Dokładnie za taką cenę to auto ma być mocne , wytrzymałe i nie sprawiać większych kłopotów żeby eksploatacja była tania i w porządku. Nam zostaję tylko czekać ;]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

Sati pisze:
Dokładnie za taką cenę to auto ma być mocne , wytrzymałe i nie sprawiać większych kłopotów żeby eksploatacja była tania i w porządku. Nam zostaję tylko czekać ;]

Może właśnie te nowe modyfikacje mieszczą się w wytrzymałości silnika, i całego samochodu.Tutaj już mogę podkreślić że samochód ma mocniejszą ramę lecz nie wiem czy to oznacza że jest mocne ?.Wprowadzane modyfikację to powinny być te rzeczy których nie zauważono, samochód wobec przyszłych odbiorców jest niedokładnie zaprojektowany, więc może
DZT rozwinie w nim skrzydła...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Administrator Nysa Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522R 1991
a w jakim celu Ty to piszesz? Kampania reklamowa DZT? Przecież pisałeś to już kilka razy, większość forumowiczów myśli podobnie, a przynajmniej jest dobrej myśli, ale każdy też ma prawo wyrazić własna opinie, która może brzmieć jak krytyka. Więc takie elaboraty są trochę bez sensu, bo przecież nikomu nie wmówisz ze coś jest ładne, czy fajne, jeśli mu się to nie podoba.
Zakładanie nowego tematu o tym też było przesadne...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

:D :D :D ... przeczytałem post autorstwa Kacper... i dużo literek :lol: z całą sympatią i życzliwością... :lol: a ponieważ zgadzam się ze strategią producenta, obiecuję być wyrozumiały dla pionierskiego wyrobu, pożyczę i ostrożnie przejadę próbnie się nowiutkim Pasagonem o kontrowersyjnym designie..., będę się napawał euronormą 4 czy 5 (pogubiłem się) :rotfl: ...obiecuję też poczekać trochę, aż w dobrej cenie znajdą się dodatki: np. poduszki powietrzne w różnych miejscach :hahaha: i z całą pewnością kupię tego dostawczaka (zastanawiam się nad zatopieniem go w bursztynie)... ;D ...tak więc... czuję się namówiony do decyzji i wyborze marki... uprzejmie też informuję, że otworzyłem lodówkę i z niej wyjętą flaszkę - albo na trzeźwo nie da rady... a nawet gdyby dało to zakup też trzeba opić! :winko:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

Wit pisze:
:D :D :D ... przeczytałem post autorstwa Kacper... i dużo literek :lol: z całą sympatią i życzliwością... :lol: a ponieważ zgadzam się ze strategią producenta, obiecuję być wyrozumiały dla pionierskiego wyrobu, pożyczę i ostrożnie przejadę próbnie się nowiutkim Pasagonem o kontrowersyjnym designie..., będę się napawał euronormą 4 czy 5 (pogubiłem się) :rotfl: ...obiecuję też poczekać trochę, aż w dobrej cenie znajdą się dodatki: np. poduszki powietrzne w różnych miejscach :hahaha: i z całą pewnością kupię tego dostawczaka (zastanawiam się nad zatopieniem go w bursztynie)... ;D ...tak więc... czuję się namówiony do decyzji i wyborze marki... uprzejmie też informuję, że otworzyłem lodówkę i z niej wyjętą flaszkę - albo na trzeźwo nie da rady... a nawet gdyby dało to zakup też trzeba opić! :winko:

Nikogo nie zmuszam by kupił ten samochód ! Staram się pokazać jak jest niesprawiedliwie mówić że samochód jest nieudany, to tak jakby jakaś osoba widziała nas na mieście i powiedziała np.co za ciól ! a nawet tej osoby nie poznała, więc na takiej samej zasadzie trzeba traktować wyroby przemysłowe.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

Marian15 pisze:
a w jakim celu Ty to piszesz? Kampania reklamowa DZT? Przecież pisałeś to już kilka razy, większość forumowiczów myśli podobnie, a przynajmniej jest dobrej myśli, ale każdy też ma prawo wyrazić własna opinie, która może brzmieć jak krytyka. Więc takie elaboraty są trochę bez sensu, bo przecież nikomu nie wmówisz ze coś jest ładne, czy fajne, jeśli mu się to nie podoba.
Zakładanie nowego tematu o tym też było przesadne...

Nie chcę i nie mam zamiaru się kłócić ! wiem że uwielbiasz samochód Nysa i masz do nich sentyment [ i to dobrze ;) ] lecz jak sam dobrze wiesz były tu tematy w ogóle nie związane z forum jak np.Odlewnia Ursus.To co miała wspólnego z samochodami żuk to produkcja silników ! to oznacza że dalszy rozwój fabryki można tutaj uwieczniać i kultować że tak to nazwę.Ja na temat Nys źle się nie wypowiadam ponieważ nie jeździłem nigdy nimi, i źle by było gdybym określił nysę jako najgorszy pojazd czterokołowy świata, było by to nie sprawiedliwe.Tak więc tak samo nie określajmy pasagona czy jakiegokolwiek samochodu puki z niego nie skorzystaliśmy, i odnoszę wrażenie że jesteś zły na P.Tymińskiego że zamiast reanimować Nysa Motor sp.zoo uratował Fabrykę w Lublinie !-choć to tylko moje prywatne przypuszczenia...Więc jeśli miało by cię to zdenerwować czy obrazić to Przepraszam ! za to że w ten sposób to określiłem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Źle mnie zrozumiałeś. Ani ja nie jestem zły na pana Tymińskiego, ani nie mam nic przeciwko zakładnaiu takich tematów. Tylko, że taki temat już był.
Już się wypowiadałem na temat DZT i Pasagona. Owszem, nie podoba mi się, ale jestem jak najbardziej dobrej myśli, że go udoskonalą, rozwiną się a także rozwiną polską motoryzację, która jak dotąd kuleje... Panu Tymińskiemu i DZT życzę z całego serca powodzenia i sprzedawalności samochodów i mam nadzieję, że zyski wykorzystają w celu udoskonalania swoich wyrobów, albo wreszcie skonstruowania czegoś całkiem nowego, od podstaw.
Jeśli o mnie chodzi to wieksza wagę bym przyłożył do modernizacji Honkera, bo łatwiej z niego zrobić prawdziwie terenowy samochód, zarówno w wersji wojskowej jak i cywilnej niż z Lublina nowoczesny samochód dostawczy. Ale to inna bajka, jak pisałem, liczę, że sprzedaż "tego, co jest" pozwoli im na rozwój i zaoferowanie czegoś znacznie lepszego.

A tak poza tym, i tak bym nie kupił żadnego ich wyrobu, bo mam niejaki "wstręt" do samochodów młodszych ode mnie... ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

Moim zdaniem dlatego skonstruowali pasagona ponieważ było mało czasu na zbudowanie nowego tak sądzę, że przerobili lublina 3mi na czas gdy skonstruują nowy.Lecz jak na razie wprowadzają w nim zmiany i tym moga być jak już wspominałem poduszki powietrzne czy obcięcie kosztów wyposażenia opcjonalnego.Co do honkera myślę że bardziej powinni się skupić na jego produkcji, lub produkować na przemian by dziennie z lini zjeżdżały np.4 pasagony i 4 honkery.Raczej więcej terenówek się sprzedaje dziennie nić dostawczaki.Mogliby zrobić jego całkiem nową generację, nie wiem czy byłby to SUV czy samochód terenowy, lecz coś nowego.Tylko że na nowy samochód dostawczy trochę poczekamy, ponieważ pan Tyminiński powiedział w jednym z wywiadów że na taki samochód jak pasagon jest popyt, że te samochody dobrze się sprzedawają jak mówił.Czas pokaże i w tedy może przedsiębiorstwo pójdzie inną stroną.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Właśnie SUV to by była porażka, tak mi się wydaje, koszt produkcji, projektu jest duży, a ludzie wolą zagramaniczne badziewia.
Własnie Honker to jeden z nielicznych "prostych" i tanich samochodów terenowych. A w zasadzie Honker dopiero może się stać terenowym samochodem. Z tego co słyszałem ostatnia modernizacja Honkera za czasów Intralla bodajże była całkiem udana, ale nie weszła do produkcji z powodu zbyt wysokich kosztów.
Więc jesli DZT miałoby wystarczające środki na wprowadzenie do produkcji czegos podobnego (terenówki z prawdziwego zdarzenia, ale takiej właśnie prostej i wytrzymałej) to byoby fajnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

Jest na onet.pl filmik promocyjny i jest w nim właśnie mowa o honkerze pięciodrzwiowym, był pokazany lecz tylko tył.Zapewne jest to ten zmodyfikowany przez intrala z nowym grillem.Mam taką gazetę w domu o wojsku polskim i był w niej o nim artykuł.Był pokazany ten honker z intralla
lecz z zamazanym logiem.Jeśli to co mówią dziennikarze na onecie jest prawdą, byłbym szczęśliwy, ponieważ myślę nad tym by w przyszłości sobie takiego zakupić.Intrall miał kłopoty z homologacją i dlatego samochody Lubo oraz nowy honker nie mogły wejść do produkcji, [ między innymi ].Jeśli przed upadłością byłyby produkowane to z pewnością dzisiaj nie modernizowano by Lublina, tak sądzę.Przed upadłością był produkowany już inny lublin, lecz nie wiem czy był udany.

A oto link:
http://moto.onet.pl/7465210,29,4,filmy.html?node=29 Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

Kacper(cyferki) :!: Czy Ty nie rozumiesz :?: Wszyscy są ZA NOWYM POLSKIM SAMOCHODEM DOSTAWCZYM - PASAGONEM Z LUBLINA W SZCZEGÓLNOŚCI - PRZEKONANYCH NIE MA CO PRZEKONYWAĆ :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

Wit pisze:
Kacper(cyferki) :!: Czy Ty nie rozumiesz :?: Wszyscy są ZA NOWYM POLSKIM SAMOCHODEM DOSTAWCZYM - PASAGONEM Z LUBLINA W SZCZEGÓLNOŚCI - PRZEKONANYCH NIE MA CO PRZEKONYWAĆ :!: :!: :!:

:) będę pisał nowości na jego temat :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna
Moderatorzy: monterr07, Dziwny Mag

Strefa czasowa UTC+1godz.