Dzisiaj jest 18 stycznia 2026, 18:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Miłośnik Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

No, czekam kiedy będzie można to cudo zobaczyć na ulicach. Niemniej ciągle mam wrażenie, że to po prostu Lublin z niezbyt udanie zmienionym czołem (moja subiektywna opinia - od pierwszego widzenia mi się nie podoba). Przekombinowali nie dochodząc do niczego ciekawego. Przód jawnie z Lublina 3 byłby ekstra, ale może na siłę chcieli się jakoś odróżnić.

Co innego ten Lubo - o wiele ładniejsze to, tzn. też lekki wizualny zgrzyt czuję, ale wygląda to bardziej współcześnie.
Niemniej nie ma co narzekać - niech im się wiedzie, z czasem może rozwiną się nie tylko pod względem designu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

Coś wiadomo jak ma się produkcja Pasagona?? I kiedy pierwsze sztuki pojawia się u dilerów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Żuk A-0701J i A-111J
http://www.pollub.pl/pl/news/get/id/1393 tu macie konkurs na fecelifting pasagona :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

Ja bym tam się w wielkie projekty nie bawił przerobił bym lekko LUBO i w szybki sposób wprowadził następce. Takie auto nie musi być piękne ale też coby nie paskudziło drogi. Oczywiście jeśli chodzi o nadwozie, bo technicznie to tam by się przydał przędni napęd, zmiana zawieszenie itd. No i porządne wnętrze. Tak się pobawiłem o poranku paintem i moja propozycja. Zainstaluje PS to się ładniej pobawię. A tak PS. może ktoś potuptać tam na tą prezentacje i pofocić ?? i dodać tu zasady tego konkursu. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

tylko intarll praw za darmo nie odda do Lubo...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

Ale nie trzeba wprowadzić dosłownie lubo. Pojazdy stoją w fabryce można je skopiować albo lepiej wzorować się na nich i wyciągnąć wnioski z eksploracji tych prototypów. Wprowadzić poprawki i powinno być ok

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

to jest lublinek oblozony nowymi blachami kombinowanie z tym bylo by polsrodkiem szkoda pieniedzy na modernizacje PRZEDprototypu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Administrator Nysa Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522R 1991
Moim zdaniem lepiej ładować kasę w TWORZENIE jakiegokolwiek prototypu, nawet na bazie przedprototypu, bo czemu by nie? A zdecydowanie stratą pieniędzy jest modernizacja tak archaicznej, na dzisiejsze czasy konstrukcji Lublina.. :roll: Nie róbmy tego, co tak krytykujemy, że robiono za komuny... :roll: Tzn, nie żebym się czepiał, nie chcę zostać źle zrozumiany! Ja jak najlepiej życzę DZT, niech ciągną tą polską motoryzację, to jest trudne, wiem, jak zaczęli od Pasagona - mniejsza o to, czy dobrze, czy źle, ale zaczęli - chwała im za to, niech sie rozwijają, ale właśnie. Niech się ROZWIJAJĄ, a nie "rozwijają", bo "rozwój" na bazie pasagona jest raczej średnim rozwojem i moim zdaniem nie pozwoli dojsć daleko i nie będzie sukcesem...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Marian15 pisze:
Moim zdaniem lepiej ładować kasę w TWORZENIE jakiegokolwiek prototypu, nawet na bazie przedprototypu, bo czemu by nie? A zdecydowanie stratą pieniędzy jest modernizacja tak archaicznej, na dzisiejsze czasy konstrukcji Lublina.. :roll: Nie róbmy tego, co tak krytykujemy, że robiono za komuny... :roll: Tzn, nie żebym się czepiał, nie chcę zostać źle zrozumiany! Ja jak najlepiej życzę DZT, niech ciągną tą polską motoryzację, to jest trudne, wiem, jak zaczęli od Pasagona - mniejsza o to, czy dobrze, czy źle, ale zaczęli - chwała im za to, niech sie rozwijają, ale właśnie. Niech się ROZWIJAJĄ, a nie "rozwijają", bo "rozwój" na bazie pasagona jest raczej średnim rozwojem i moim zdaniem nie pozwoli dojsć daleko i nie będzie sukcesem...

Lubo = Lublin

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Administrator Nysa Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522R 1991
Jeśli tak twierdzisz - w porządku, ale czemu się wszyscy upieracie przy tym Pasagonie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

nikt sie nie upiera... ale rozumiem DZT bo znam ich troche bardziej niz przecietny internauta :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

Na początek to niech Pasagony pojawią się na ulicach. Bo bez kasy ze sprzedaży raczej mało prawdopodobne będzie wprowadzenie nowego modelu. A między czasie powinni pomyśleć a raczej wrócić do pomysłu Lublina/Pasagona o DMC powyżej 3,5 t. Nie powinno to być trudne bo już były produkowane takie Lubliny.
Co do porównania LUBO=LUBLIN to ja bym się nie zgodził. Istniał tylko jeden model na ramie lublina, pozostałe były jednak bardziej IVECO dally niż lublinem oczywiście pod względem technicznym. Chodzi o silnik, przednie zawieszenie, tylni most nie wiem jak rama ale wygląda na modyfikację.
No i kwestia chyba najważniejsza jakiego pokroju dostawczakiem ma być nowy Pasagon czy coś ala Ducato, przedni napęd i samonośne nadwozie czy raczej Iveco, rama i napęd tył. A najlepiej było by gdyby istniały 2 modele mocno ze sobą zunifikowane lecz mogące zaspokoić szeroki zakres potrzeb.
Narazie to pozostaje czekać na jakieś informacje bo od premiery cicho sza jest a czas leci. Pozdro

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

toz to bylo sprzedawane jako LUblin IV a potem obite nowymi blachami
Obrazek

Iveco od tego czasu raczej sie umocnilo na polskim rynku wiec o podzespolach iveko nie ma co marzyc ich nie bedzie sam sobie konkurencji budowal

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

Owszem było ale przez bardzo krótki okres czasu. Gdzieś mi się obiło o uszy że chyba z 50 sztuk było zrobione. I z lublinem miał tyle wspólnego co kabina. No a potem Intrall padł.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

ze wam sie chce tak pisac otym :lol: szkoda czasu.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna
Moderatorzy: monterr07, Dziwny Mag

Strefa czasowa UTC+1godz.