Na wstępie chciałem się przywitać- witam wszystkich serdecznie, nazywam się Michał i mam przyjemność zaprezentować moje nowe auto
Oto mój nowy nabytek:
- Polonez truck MR89
- Rocznik 1992
- Kupiony w polskim salonie
(dokładnie w Olkuszu)
- Kupiony przeze mnie od pierwszego właściciela
- Właściciel niepalący
- Silnik 1.9D
- Przebieg: ok 420000km
- Stan: dobry minus
Plany?
- Silnik z bmw
- Sportowe fotele
- Szpera
A tak bardziej na poważnie to w planach jest kompletna renowacja i doprowadzenie go do stanu takiego w jakim wyjechał z fabryki. Jesli wszystko pójdzie zgodnie z planem na wiosnę auto pójdzie do piaskowania, spawania i potem rozpocznie się jego rekonstrukcja.
Auto zachowane jest prawie w oryginale- niestety oryginalne fotele zostały zmienione na fotele z trucka plusa (fotel kierowcy zerwał się), ale poza tym w aucie nie ma żadnych przeróbek takich jak aluminiowe burty czy deska z caro- auto jest prawie w 100% zgodne z vinem (i takie też pozostanie).
Trochę historii tego pojazdu: samochód został kupiony w 92r przez poprzedniego właściciela w Olkuskim polmozbycie...I wg zamówienia miał mieć kolor biały i "zwykły" przód, ale jak to na początku lat 90 bywalo okazał się niebieskim polonezem MR89 (prawdopodobnie odrzut z eksportu- w środku są naklejki po angielsku + posiada osłonę miski olejowej). Autko było w ciągłym, prawie codziennym użytkowaniu przez 22 lata(!!!) Wożąc znicze, oraz szampony samochodowe po całej Polsce. Przez ostatnie lata użytkowany raczej sporadycznie, od co najmniej 5ciu bardzo zabiegałem, żeby go kupić
aż w końcu udało się! Sprzedającym był mój sąsiad, który można powiedzieć dał mi go w prezencie ślubnym (za co jestem mu ogromnie wdzięczny i serdecznie dziękuję!!!) Dzięki temu znam cała historie tego auta i jestem jego drugim od nowości właścicielem!
Jak wspominałem wyżej plan zakłada doprowadzenie go do stanu fabrycznego- na pierwszy rzut oka nie wymaga ogromu pracy, ale wszystko się wyjaśni po zrzuceniu paki, dokładnych oględzinach i piaskowaniu- fotorelacja na pewno znajdzie się na forum!
Pozdrawiam serdecznie
Michał