Dzisiaj jest 02 czerwca 2026, 19:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Gość Nysa/Żuk Service

Pojazd: Daewoo Lublin II 1998
Cytuj:
P.S. zostałem zmotywowany Twoją opowieścią do rozpoczęcia sezonu na tworzenie napoju podpiwkowego :D

Jeszcze 2 lata temu sam eksperymentowałem z browarnictwem, ale nigdy nie udało mi się uzyskać
"piany na 2 palce"... Za to teraz świetnie wychodzi mi wino śliwkowe bo mam niedaleko zapomnianą aleję ślyfkowom :-)

W związku z diagnozowaniem słabo świecących kontrolek ... zatrzymałem dzisiaj na drodze
spotkanego Lublinka Furgona i spytałem jak świecą... u niego nie świeciły w ogóle więc to chyba
jakiś standard, ale spoko, zaraz sprawdzę jak zamiast tych żarówek W2W będą świecić diody.
Ale odnośnie przebiegów to dzisiaj gadałem z gościem, który swoim autkiem zrobił 680kkm
i sprzedał sprawne, a że mój ma 189kkm to myślę, że jeszcze ciut pokula :D

Offline Wyświetl profil  

Gość Nysa/Żuk Service

A W A R I A !

Dzisiaj nagle podczas spokojnej jazdy (auto obciążone 1 toną) podczas zmiany biegów
z 1 na 2 Kochany Rumburak stracił ducha i zaczął dymić na niebiesko, ale do celu dojechał 60km/h.
Po drodze jako że zbiornik był w 1/4 zatankowany Vervą na Orlenie, ale nic to nie zmieniło.
Auto od zmiany rozrządu przejechało może 70km i tu pytanie czy pasek mógł przeskoczyć o ząbek czy może
to pompa wtryskowa bo nagle zniknęło charakterystyczne klekotanie.
Przy pompie odkryliśmy urwany kabelek masowy, ale naprawa połączenia nic nie dała.
Nasz mechanik chętnie pomoże, ale za 2 tygodnie bo właśnie śmignął motocyklem na Bałkany.
Macie jakieś sugestie co sprawdzić?

Pozdro

Offline Wyświetl profil  

Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Żuk A-0701J i A-111J
Nie mięliśmy takiego problemu z Andorią przez 35 lat użytkowania.
Pytałem też ojca o kontrolki w jego Lublinku. W dzień ciężko coś zobaczyć na nich
Ksiażka napraw do żuka podobne objawy co pisałeś podaje przy uszkodzonym pierścieniu.

Offline Wyświetl profil  

Gość Nysa/Żuk Service

Wczoraj dorwałem idealnego Lublinka z OSP Wielonek i mam już foty i wymiary na dorobienie brakujących mi
1. kosza koła zapasowego
2. bacznego stopnia do przedziału towarowego
3. drabinki dachowej akcesoryjnej

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Moderatorzy: monterr07, Dziwny Mag

Strefa czasowa UTC+1godz.