Dzisiaj jest 24 czerwca 2025, 11:09

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Obrazek

Tytuł:
Administrator Nysa Service

Ladna Nyska !! Wczoraj widzialem taka sama na szrocie ,ale ktos juz ja zaklepal i jak w poniedzialek zdaze to zrobie foto 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522W, 522S,Autosan H6 ZK
Wkurza mnie właśnie takie rzekome zaklepywanie a potem i tak się okazuje że wszystko idzie na zyletki. Taki przypadek miałem właśnie jakieś 2 tygodnie temu, że niby auto idzie tylko w całości, a dziś jo widziałem pocięte na części pierwsze i to tak że nic się nie udało z niego nawet wyszarpać :evil: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
szary zimowy dzien nyska w rosji :wink: nasze nyski trzymaja sie dzielnie w rosji :jupi: :thumleft:

Obrazek

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Tomek-a dałeś namiary naszego forum nysowego tym kolegom z Rosji co nyski lubią - bo jakoś ich jeszcze tu nie ma. Może by się odezwali. Ja niestety po obcojęzycznemu nie umiem ale może Ty coś w wolnej chwili popiszesz do nich :?: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
oni czesto niepisza ,praktycznie jeden przysyla nieraz dostaje na poczte fotke nysy i to wszystko :) wiem ze ten co przysyla fotki to sam ma nyske i bardzo ja lubi , kiedys chyba tez wstawialem jego nyse tutaj taka ciemno zielona 522 M

Tytuł:
typowa wegierska wersja , listwy ozdobne zachodza na tylne narozniki, dluga rura wydechowa , gaznik weber , powinna miec jeszcze chromowane kolpaki , jest to rocznik 1985 typowe dla tych rocznikow 1983,84,85 (pierwsze z wysoka deska rozdzielcza) jest to ze brakuje jeszcze w panelu (element blacharski) obok deski rozdzielczej po prawej stronie gdzie linka ssania i zawor nagrzewnicy tych 5 wytloczek pod przelaczniki z fiata od grudnia 1986 jak FSO przejelo fabryke zaczeli takie panele klepac pod te przelaczniki typu fiat, zaslepki byly wstawiane .Przez to ulatwil sie montaz roznych przelacznikow jakie wystepowaly w specjalnych wersjach takich jak MO ,pogotowie ratunkowe , itd bylo miejsce gdzie to umiescic :wink: tak samo dla cywilnych wersji jak ktos chcial halogeny z przodu zalozyc wystarczy przelacznik fiata z dioda wcisnac.W tylnym pasie rejestracyjnym tych rocznikow byla jeszcze lampa cofania , pozniejsze wersje mialy podwieszana lampe cofania i przeciwmgielna, tak samo stopien do wsiadania przez tylne dzwi byl wykonany z rurki.Wskazniki WODA / PALIWO byly podpisane tez tak , w pozniejszych wersjach byly juz znaczki termometr dla wody , dystrybutor dla paliwa , skrzynka bezpiecznikow na lewym boku tapicerki,duze kierunkowskazy i wiele innych drobnostek lacznie z elektryka ktore tak naprawde zostaly w 1986 r poprawione i tak zostalo do 1994 r mozna to tak nazwac roczniki 83,84,85 to przejscowki ale bardzo ciekawe , ktorych tez niewiele zostalo nieprzypominam sobie nyski w ostatnim czasie z rocznika 1983,84,85 zeby byla na sprzedaz , wiec sa to jak najbardziej ciekawe wersje 8) jedynie niema tylko deski niskiej.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tytuł:
:D
Obrazek

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

Fajna ta Nysa - nie tak jak Węgierka, ale zawsze :wink: . Uroku dodaje jej malowanie, spełznięty kierunkowskaz, niżej umieszczony znaczek, no i te boczne kierunki 8) .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ta jest z rosji widac nawet na rejestracji 78 RUS :)

Tytuł:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service

Czy te obrysówki są oryginalne ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przyjrzyj się jej :) Co najmniej jeden remont blacharski z wymianą elementów (tylny pas chocby), brak listew, oświetlenietablicy rejestracyjnej z chyba Wołgi 21, kierunkowskazy z pzrodu "jakieś", dodatkowe na boku błotników ... i uniwersalna kwadratowa obrysówka - wg mnie żadna fabryka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Nie wiem czemu ale jakoś mi się podoba-jakas obniżona jest jakby i ma po 3 chlapacze na jednej stronie :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Rarytas prawdziwy: export nysek do niemiec wyglądał tak:
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna
Moderatorzy: monterr07, Dziwny Mag

Strefa czasowa UTC+1godz.