Dzisiaj jest 17 czerwca 2025, 06:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 973 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 65  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Gość Nysa/Żuk Service

Cześć.

Nysy podobały mi się zawsze!

W wrześniu 2008 kupiłem 522 towos, prawie nówka :) z 1993 roku.

Potem trafiłem na to forum i tak od kilku miesięcy podczytuję, w przerwach jeżdżę Nysą.

Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Administrator Nysa Service
Awatar użytkownika

Pojazd: Nysa 522R 1991
Super! Może pokażesz nam swoją Nyse w dziale nasze nysy :)
Pozdrtawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Gość Nysa/Żuk Service

Widziałem jej zdjęcie na forum, ale należała wtedy jeszcze do poprzedniego właściciela.
Fotki wrzucę, pewnie jeszcze dziś.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

blazek1 to pod twojego tarpana zaglądałem w przedostatnią sobote na rajdzie entera? Gadaliśmy chwile o nysach i tarpanach fajnie że na nyske też sie zdecydowłeś :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Gość Nysa/Żuk Service

Jeszcze się nie zdecydowałem, ale już szukam. TARPAN idzie niebawem do blacharki, więc wszystko zgodnie z planem. To prawda że pod moim Tarpanem leżałeś na rajdzie Entera. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Szukałem ręcznego na wale ale nie znalazłem :P i zdziwił mnie ten zbiornik z tyłu zamiast z boku ramy :wink: Powodzenia w odnowie trapana i napewno na jakimś rajdzie po warszawie jeszcze sie spotkamy :D i gratuluje bo słyszałem że jakieś wysokie miejsce zająłeś wtedy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Gość Nysa/Żuk Service

Witam wszystkich ŻukoNysomaniaków.
W pierwszym poście chcę się trochę tłumaczyć-Żuka ani Nysy nie posiadam.Mam za to Gaza 69 (rocznik 1960)z silnikiem S-21,mam nadzieję że fura z takim motorkiem usprawiedliwia moją rejestrację na tym forum.Tak się złożyło że większość samochodów ktore dotychczas ujeżdzałem to diesle,silnik gaźnikowy to dla mnie trochę zagadkowe urządzenie.
Tutaj znalazlem naprawdę konkretne informacje,już nie muszę błądzić jak dziecko we mgle :oops: Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Fanatyk Nysa/Żuk Service

Witaj na forum ! :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Gość Nysa/Żuk Service

Witam serdecznie wszystkich Nysomanów.

Mam 17 lat i mam na imię Mateusz. Moja przygoda z Nysami zaczęła się w zasadzie od dzieciństwa, gdyż Ojciec miał Nysę 522 Towos od roku 1987 jako Pomoc Drogową. Przez rodzinę przewinęły się trzy sztuki, wszystkie Towoski.

Jednakże mając 10 lat nie zdawałem sobie sprawy z unikalności modelu - Nyska z powodu braku miejsca do garażowania no i oczywiście ogromnego wyeksploatowania (holowanie m.in Skody Felicji Combi z samego Budapesztu, liczne podróże do Holandii i holowania po całym kraju) skończyła na złomie. Gdybym wtedy wiedział...Nie pozwoliłbym na to.

Ogólnie od ponad roku zażarcie interesuje się polską motoryzacją a zaczęło się od ogólnej pogawędki o samochodach dostawczych i oczywiście wszyscy zachwycali się zachodnimi produkcjami a ja dla zwykłej dyskusji przytoczyłem przykład woła roboczego który dzielnie harował na utrzymanie naszej licznej rodzinki. Jednakże mimo zamieszkiwania w dość ruchliwej miejscowości no i blisko dużego miasta od ładnych 2-3 lat nie widziałem żadnej jeżdżącej Nysy - stoi za to jedna jako "małe pomieszczenie gospodarcze".

Ale w minioną sobotę jadąc z Ojcem na działkę na drodze Szamotuł do Kaźmierza k. Poznania ok 7.20 widzieliśmy piękną 522 T kolor - ciemny granat, bardzo zadbana, może właścicielem tej ślicznotki jest ktoś z Forumowiczów? Wydaje mi się iż raczej ktoś pociska na LPG gdyż nie słyszałem charakterystycznego brzękotu S-21, a w samochodzie ogólnie było dość głośno więc mogłem się mylić. W każdym bądź razie widok jeżdżącej Nysy podziałał jak narkotyk - po prostu kiedyś muszę nabyć to auto czy się to będzie komuś podobało czy nie. To na razie tyle ode mnie :D

Offline Wyświetl profil  

Bywalec Nysa/Żuk Service

Witam miłośników Nysy . Czytam Was od ponad pół roku , ale dziś sie zarejestrowałem - bo pora zacząć szukać coś nowego . Otóż jestem już starszym panem na tzw.wcześniejszej emeryturze , i cały wolny czas mogę poświęcać mojemu ulubionemu zajęciu , czyli majstrowaniu przy samochodach . Emerytem zostałem we wrześniu ub.roku i na początek kupiłem sobie Ładę Nivę za całe 3 000 zł :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d53 ... 24778.html
a efekt mojej pracy jest na zdjęciach :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/928 ... b82f4.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0f4 ... 55e53.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/971 ... ffc68.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ddd ... b1683.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/53d ... a6bae.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/841 ... 52f80.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/150 ... 1093f.html
Ponieważ jak widać za miesięc przy Ładzie nie będzie nic do roboty , rozglądam się za czymś nowym . Mój wybór to zdecydowanie Nysa . Chciałbym kupić , wyremontować , odpicować jakiś w miarę niezniszczony egzemplarz . Założenie jest takie : Z zewnątrz Nyska wygląda jak oryginał . Zawieszenie lekko stuningowane , koła alu 17"
nowy dwukolorowy lakier . W środku przedział kierowcy jak w oryginale , ale zdecydowanie lepsze fotele . Natomiast tylna kabina ma być prawie salonem : miękie wygodne kanapy , tapicerka na boczkach i sufit , dobrej jakości sprzęt audio pewnie mała lodóweczka i TV 26" . Oczywiście będzie też minibarek . No i pytanie Co o tym sądzicie ?
A drugie : czy mogę liczyć na Waszą pomoc w wyszukaniu Nyski ?
W tej chwili są na Allegro dwie sztuki : jedna z zakładu pogrzebowego
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8544605
i druga :
http://moto.allegro.pl/item625953400_ny ... ukcja.html
Poradźcie czy brać jedą z nich i ew.którą ? Czy może czekać na coś ciekawszego ?
Zbyszek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka ! Widać że fachowo podchodzisz do sprawy :D łada przeszłą fajną metamorfozę :P .
Pomysła z Nysą masz ok ,grunt że na tym forum wiekszośc to ortodoksi co do oryginalności Nys . Żebyś przerabiał Żuka to co innego :lol:
Oczywiście Twój pomysł ,Nysa itd , grunt żeby była b,dobrze zrobiona .
No i dodam że wybrałeś na emeryturze ciekawe hobby :) tak trzymać :D

Co do Nys z allegro to ich ostatnio mało ! W zeszłym roku było wiecej . A którą kupisz / wybierzesz to oczywiście pomożemy w miarę możliwości :)

ps . możesz też sprawdzić w historii allegro ,tam było też kilka nys co napewo sie nie sprzedały i jak nie poszły na złom to napewno są do kupienia .

pozdr...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Burak ze mnie. Napisałem już parę postów, uzyskałem pomoc w paru sprawach a nie przywitałem się z Szanownym Gronem w odpowiednim miejscu. Oficjalne CZEŚĆ WSZYSTKIM! Nyskę mam od niedawna, zakochałem się i mam nadzieję że będę ją miał zawsze! Nigdy nie chwaliłem się na forach swoimi pojazdami ale z uwagi na specyfikę samochodu jak będę miał wolną chwilę napiszę swoją historię i wstawię fotki mojej Balbiny czyli Nysy 522 Towos '91.

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Bywalec Nysa/Żuk Service

Witam serdecznie wszystkim miłośników samochodów Nysa . Jestem tutaj nowy, i z góry przepraszam ale trochę nieporadnie będę poruszał się po forum. Od niedawna zainteresowałem sie nysami, to jest kupiłem sobie Nyse 501 (2 szt) i Nyse N59. Spróbuję je przedstawić i jeśli potrafię dodać zdjęcia.
Jeszcze raz pozdrawiam. Wiesław :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka ! witam serdecznie na forum nys i żuków :)
Pochwal sie Nyskami w dziale ,,nasze nysy,, ,a zdjęciami sie nie przejmuj ,wrazie problemów pomogę ( wyslij na mojego maila , a ja wstawię )
pozdr...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Witajcie
Bywalec Nysa/Żuk Service
Awatar użytkownika

Witam, czy można dołączyć do tego szanownego grona?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 973 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 65  Następna
Moderatorzy: monterr07, Dziwny Mag

Strefa czasowa UTC+1godz.